Mangó-matcha chia puding

Illusztráció.

Matchás-mangós chia puding: egészséges lendület a hétköznapokra

Ha reggelente gyorsan összedobható, de tápláló reggelire vágyunk, ez a matchás-mangós chia puding tökéletes választás. A matcha gyengéd, mégis hosszan tartó koffeines lökést ad, míg a mangó frissességet és C-vitamint biztosít, hogy jól induljon a nap.


A matcha és a mangó kombinációja támogatja az immunrendszert, segíti az emésztést és hozzájárul a bőr szépségéhez is. Ráadásul ez a finom reggeli előre elkészíthető, így akár több napig is biztosíthatja a reggeli frissességet: elég, ha csak elővesszük a hűtőből, és már kanalazhatjuk is. A Bon Appetit receptjében szereplő adag akár egy teljes munkahétre is elegendő lehet – de a legfinomabb és legfrissebb az első 4 napban marad.

Hozzávalók

  • 830 ml cukrozatlan növényi tej (pl. mandulatej vagy kókusztej)
  • 100 g chia mag
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál matcha por
  • 450 g fagyasztott mangó, a csomagolásában kiengedve
  • 1/4 teáskanál só

​Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a növényi tejet, a chia magot, a mézet, a matcha port és a sót. Hagyjuk állni 15 percig, majd alaposan keverjük át. Ezután hagyjuk újabb 15 percig pihenni, amíg a chia magok megduzzadnak és pudingszerű állagot nem kap a keverék.

Közben a kiengedett mangót még a zacskójában óvatosan törjük meg egy sodrófával, hogy nagyjából pépes állagot kapjunk (néhány kisebb darab maradhat benne). Osszuk el a mangópépet 4–6 kisebb pohárba vagy zárható üvegbe, majd kanalazzuk rá a chia pudingot egyenlően elosztva. Ezután helyezzük a poharakat a hűtőbe, és másnap reggel már fogyaszthatjuk is a finomságot.

A figyelmetekbe ajánljuk