Buggyantott tojás reggeli
Fotó: Scott Eckersley/Unsplash

Így készíthetsz a legegyszerűbben tökéletes buggyantott tojást

A villásreggelik koronázatlan királynője. A brunchok állandó szereplője. A ráérős vasárnap reggelek legjobb fogása. Igen, a buggyantott tojásról van szó, amelynek az elkészítésétől valójában elég sokan rettegünk. De vajon van-e okunk rá? Nincs – főleg, ha ismerjük az alábbi trükköt, aminek a segítségével pofonegyszerű lesz a tányérunkra varázsolni ezt a tojásos csodát.


A The Daily Meal cikke szerint a tökéletes buggyantott tojás titka épp az egyszerűségben rejlik. Nincs is másra szükségünk csak egy nagyon aprólyukú szűrőre. A főzés előtt üssük ebbe a szűrőbe a toját, így azt nagyon könnyedén megszabadítjuk a felesleges fehérjétől, amely megakadályozná az egyenletest főzést.

Ahelyett, hogy közvetlenül a forrásban lévő vízbe ütnénk, a szűrű segítségével óvatosan áttehetjük a tojást a vízbe, ami segít megőrizni a tojássárgáját. Ennek a párolási trükknek a másik előnye, hogy rendezetté és tisztává teszi a nyers tojás kezelésének élményét.

Ez is érdekelhet: Melyik a jobb, a fehér vagy a barna héjú tojás?

Hogyan sajátítsuk el ezt a technikát

A Food & Wine munkatársa, Justin Chapple egy YouTube-videójában azt javasolja, hogy a szűrőt egy tányér vagy tál fölé helyezzük. Ha a helyére került, a tojást bele lehet ütni, így a felesleges fehérje a tányérra fog lecsöpögni. Szűrés nélkül ez a folyékony rész durvább végterméket eredményezne.

@quixxovel_

10/10 would use again. Crack eggs into a bowl, pour into a strainer to remove the thin albumen, then simmer in water with a splash of vinegar for 3.5 minutes, serve immediately or cool in an ice bath. Reheat for 30 seconds in boiling water to serve <3 #poachedegghack

Ahogy azonban azt a fenti TikTok-videó is mutatja, ezt a technikát nagyobb szűrővel és több tojással is alkalmazhatjuk.

Ezt is nézd meg! Tojás nélkül? 4 alternatíva, amivel tökéletesen helyettesíthető

Ennél a trükknél nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a legjobb alapanyagokkal kezdjünk csak bele. A buggyantásnál a friss tojás elengedhetetlen. anélkül ugyanis nem lesz se sima, se krémes a végeredmény. Egy másik tipp, hogy a forrásban lévő vízhez adjunk egy kis fehér ecetet. Az ecet savassága segít megőrizni a tojás épségét a főzés során.

Továbbá, ha egy kanállal örvényt csinálunk a fazékban, mielőtt a tojást a vízbe engedjük, az segít a tojásnak megtartani egyenletes formáját. Ezentúl lényeges, hogy a szűrős technika alkalmazása után töröljük le a tojásokat egy darab papírtörlőre letéve.

A figyelmetekbe ajánljuk