Két 30 év alatti séf viszi Budapest legmagasabb épületének két legújabb konyháját

ZAZIE Bistro&Bar

Két 30 év alatti séf viszi Budapest legmagasabb épületének két legújabb konyháját

Hamarosan újabb gasztronómiai trónkövetelőkkel bővül a főváros: míg a MOL Campus Kopaszi-öböl felöli földszintjén nyíló ZAZIE Bistro&Bar októbertől, addig az épület tetején helyet kapó VIRTU Restaurant novembertől várja a vendégeket.



Mindkét konyhát egy-egy 30 év alatti poinír vezeti majd. Lendvai Levente a VIRTU, Biró Dániel pedig a ZAZIE konyhájáért felel. A próbafőzések még zajlanak, a két séf a kreatív alkotói fázisban van jelenleg. Az éppen zajló munkafolyamatokról a Dining Guide kérdezte őket.

ZAZIE Bistro&Bar

Facebook/ZAZIE Bistro&Bar

Az interjúból kiderül, hogy Lendvai szerint a VIRTU Restaurant olyan élményt kínál majd a vendégeinek, mely itthon egyedülálló:

Talán a Gundel volt ilyesmi néhány évtizeddel ezelőtt. Mi nem azzal akarjuk elérni a vendégeket, hogy Szent Jakab-kagylót adunk, meg tempurázott fogásokat, hanem azt adjuk, ami a miénk és szerethető. A Közép-kelet-európai régió ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik Magyarország és a velünk szorosan együtt élő Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia és Horvátország is. Remek alapanyagok és izgalmas ételek kötődnek ehhez a régióhoz

– mondta a séf, aki azt is hozzátette, hogy nem egy fine dining étteremről van szó, továbbá, hogy a helyszín is meghatározó eleme lesz annak a semmihez fogható élménynek, amit a vendégek tapasztalnak majd:

Ha már emelkedettség, akkor tényleg egyedi a lokáció a 28. emeleten. Innen még sosem láttuk Budapestet, egészen fantasztikus érzés. A MOL Campus igazán magasra teszi a lécet, hisz nemcsak a magyar és látogató vendégeknek, de a magas szintű üzleti vezetőknek és protokoll vendégeknek is meg kell felelnünk. Izgalmas kihívás, nagy lelkesedéssel készülünk rá.

ZAZIE Bistro&Bar

Facebook/ZAZIE Bistro&Bar

A ZAZIE Bistro&Bar sem a hazai bisztróhangulatot viszi tovább, annak inkább egy elegánsabb vonalát szeretné képviselni. Biró Dániel séf úgy érzi, hogy a közönség leginkább a környező irodaházakból érkezik majd, őket szeretnék megfogni.

Magasabb minőséget, egészségesebb kínálatot adunk, hasonló áron, mint a kerületben máshol. Munka után is várjuk őket, akkor már reményeink szerint kicsit zajosabb, pezsgőbb lesz a hangulat. Vacsorára már a környék lakói is megérkeznek, ideális esetben a Duna közelsége vonzóvá teszi majd a helyet, talán még a pesti oldalról érkező vendégek számára is. Hétvégén pedig biztos sok-sok családot látunk majd vendégül. Ez a városrész, a Kopaszi-gát és Újbuda ebből a szempontból üzletileg is nagy lehetőség számunkra.

Mindkét séf rendkívül fiatal még – Lendvai 26, Biró pedig 28 éves –, szakmai előéletük azonban bizakodásra ad okot.

Én az Arany Kaviárból érkezem, ami a luxusról és a fine diningról szólt. Valójában ez jelentett ott kötöttséget. Lehet, hogy kitaláltam egy ízletes csirkés fogást, de arra ott nem lehetett nyitottság

– mondta Lendvai.

Biró hozzátette, hogy koruk miatt korai lenne azt mondani, hogy már kiforrott stílusuk lenne, de pont ezért dolgoznak keményen: egyedi védjegyet szeretnének.

A figyelmetekbe ajánljuk