Katona Dániel, a FELIX Kitchen&Bar séfje
FELIX Kitchen&Bar

6 Michelin-csillagos séf mellől érkezett a FELIX új konyhafőnöke

Franciaországban tanult, majd hat évig Spanyolországban dolgozott – ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett – Katona Dániel, a FELIX Kitchen&Bar új executive séfje, aki elegáns francia menüt álmodott a budai étterembe egy kis spanyol hatással.


\u200bFELIX Kitchen&Bar AQVA terme

A FELIX Kitchen&Bar AQVA terme

FELIX Kitchen&Bar

A tavaszra készülve egy fontos változás történt a FELIX Kitchen&Bar életében: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért. A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel.

FELIX Pi\u00f1a Colada

FELIX Piña Colada

FELIX Kitchen&Bar

A ma debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint a:

  • Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár
  • Kacsás BAO, szilvamártás
  • Fekete Acquerello rizottó, tintahal
  • FELIX Piña Colada

Művészet a fogások mellé

Keresztes Zs\u00f3fia alkot\u00e1sa a FELIX Kitchen&Barban

Keresztes Zsófia alkotása a FELIX Kitchen&Barban

FELIX Kitchen&Bar

2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet. A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.

Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb - nem csak a műértő és műkedvelő - közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára. A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.

A figyelmetekbe ajánljuk