A VIRTU egy 150 férőhelyes fine service étterem egy látványfelvonóval közelíthető meg a MOL Campus Visitor Centerből vagy az utcaszinti külön bejárattól. A Budapest tetején elhelyezkedő étterem több szolgáltatással is várja a vendégeket: csodálhatjuk a páratlan panorámát hatalmas üvegfal mögül egy lounge hangulatú részből kávé, frissítők és sütemény fogyasztása közben. Az á la carte ebéd és vacsora pedig elegáns, mégis közérthető módon mutatja be a regionális gasztrokultúrát igazi közönségkedvenceket felvonultatva.
A Michelin Guide által az év fiatal séfjének választott Lendvai Levente
Fotó: VIRTU
A VIRTU gasztronómiai koncepciójáért a konyhafőnök, Lendvai Levente felel, aki első perctől kezdve érezte, hogy különleges helyszínen nagy dolgokat visz majd véghez ő és csapata.
Azonnal beleszerettem az étterem atmoszférájába: a lokáció, kilátás, a tágas tér, illetve az egész tervezett működés teljesen más szintet képviselt, mint amit korábban tapasztaltam. Ez győzött meg, hogy ne menjek külföldre dolgozni és adjak még egy esélyt a magyar gasztronómiának
– nyilatkozta Lendvai egy korábbi interjújában.
Fotó: VIRTU
Lendvai Levente a kezdetektől arra törekedett, hogy tisztelegjen a magyar és regionális gasztronómia előtt, akár a klasszikusokat is újra gondolva. Koncepciója a Michelin bizottságot is meggyőzte, hiszen elnyerte Az Év Fiatal Séfje-díját.
Hatalmas megtiszteltetés ez a díj, ami nem csupán nekem, hanem a velem együtt dolgozó csapatnak is szól. Ez fontos visszaigazolás, hogy jó úton haladunk, amikor Magyarország és az Monarchia ízeit hozzuk vissza az étlapra a lehető legmagasabb színvonalon
– nyilatkozta Lendvai a díjátadót követően.