
5 perc alatt összedobhatjuk Audrey Hepburn kedvenc vacsoráját – recept!
Audrey Hepburn neve egyet jelent az eleganciával és kifinomultsággal, ám azt kevesen tudják, hogy az ikon a színfalak mögött kifejezetten egyszerű és puritán életet élt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy színésznő kedvenc vacsorája a spaghetti al pomodoro egy sajátos, minimalista változata volt. Recept.
- 500 g spagetti
- 60 ml olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra zúzva
- 30 dkg paradicsom, kis kockákra vágva
- 2 evőkanál balzsamecet
- 3 dl csirkehúsleves-alaplé
- fekete bors, ízlés szerint
- friss bazsalikom, felaprítva
- reszelt parmezán a tálaláshoz
1. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd megfőzzük benne a tésztát al dente állagúra (kb. 8 perc), végül leszűrjük
2. Eközben egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és magas hőfokon megpirítjuk benne a hagymát és fokhagymát, amíg enyhén aranyszínűvé nem válik.
3. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a balzsamecetet és az alaplevet, majd közepes lángon 8 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

4. Belekeverjük a borsot, a bazsalikomot és végül a főtt tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd további 5 percig hagyjuk együtt párolódni.
5. Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
A színésznő saját változata jóval egyszerűbb volt: a főtt tésztát mindössze kevés sózatlan vajjal, olívaolajjal és egy kanálnyi ketchuppal forgatta össze, majd reszelt Gruyère sajttal tálalta. Hepburn a gyerekkában tapasztalt éhezésből fakadóan gyakran nyúlt az elérhető, olcsó hozzávalókhoz – ez a szegényes, de számára otthonos fogás így vált legendássá.
Olvasd el ezt is!