táncoló pár

Az emberek közötti kémia ezeken a tulajdonságokon múlik

A kapcsolat kezdeti szakaszában még a legkisebb érintés vagy a legrövidebb szemkontaktus is elég ahhoz, hogy lázba jöjjünk a másiktól. Ezt az érzést szoktuk kémiának, vagy szikrának nevezni: a szemek csillogása, a hevesebb szívverés vagy a kipirult arcok, melyek azt jelzik, hogy két ember között valódi kapcsolat van. De vajon van tudományos magyarázat arra, amit mi két ember közötti kémiának vélünk? S mik azok a pontok, amik elengedhetetlenek ehhez?


Humor

Gondolj arra, hogy mit érzel, ha valaki igazán meg tud nevettetni. Ha a partnereddel közös a humorotok, és érdekesnek találjátok egymást, akkor az egy igazán jó pont. A humor óriási mértékben hozzájárul a kapcsolatépítéshez.

Kölcsönös őszinteség

A kölcsönös őszinteség arra utal, amikor valakivel olyan könnyen tudsz beszélgetni bármilyen témáról, mintha mindig is ismertétek volna egymást. Ez azt jelenti, hogy könnyű a kommunikáció, a bizalom felépítése, és úgy érzed, hogy megértenek. Amikor ez jelen van, az emberek úgy vélik, hogy bármit elmondhatnak egymásnak, és nem ítélik el őket. Különösen egy kapcsolat jövőjét tekintve hihetetlenül fontos tulajdonság ez.

Személyesség

A kémia akkor tud kialakulni, ha mindkét ember őszinte, földhözragadt, gondoskodó és kedves. A személyesség, vagyis a melegség, a kedvesség, a figyelmesség és a megértés kifejezése, mindkét nem esetében interperszonális vonzalmat vált ki.

Hasonlóság

Természetesen itt nem fizikai hasonlóságról van szó, hanem, hogy alapvető tulajdonságok, értékek, erkölcsök, meggyőződések és életcélok tekintetében egyezik a két fél. Ha ebben nagyon különbözik két ember, az nem jósol hosszútávú párkapcsolatot.

 Fizikai vonzalom 

Végül, de nem utolsósorban a fizikai vonzalom, mely megmutatja, hogy mennyire tartjuk kívánatosnak szexuálisan az illetőt.

A figyelmetekbe ajánljuk