Elon Musk pózol a fotósoknak

Egy most megjelenő könyv szerint Elon Musk az Apple vezérigazgatója akart lenni

Augusztus 3-án jelenik meg a Wall Street Journal újságírójának, Tim Higginsnek az új könyve, amely szerint Musk eladta volna Teslát az Applenek, amennyiben őt tették volna meg a cupertinói cég vezérigazgatójának.

Higgins, aPower Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century címűkiadványban azt állítja, hogy bennfentes információk alapján biztosra vehető, hogy 5 évvel ezelőtt - mikor komoly problémák adódtak a Tesla Model 3-as sorozatgyártásával - Musk telefonon eladásra kínálta cégét az Apple-nek.

A történet érdekessége, hogy pont 2015 tájékán kezdtek el pletykálni az Apple saját gyártású autójáról is, így nem nehéz összekötni a céget az autóipar IPhone-jának is becézett Teslával. Emellett az a szóbeszéd is igaznak bizonyult, miszerint Musk megkereste az Apple-t, ám az almás cég nem kért a találkozóból. A könyv szerint azonban Elon és az Apple vezérigazgatója, Tim Cook telefonon egyeztettek.

Roy Rochlin, Getty Images

Higgins szerint Cookot érdekelte volna a biznisz, ám amikor Musk jelezte, hogy a vételi ár mellett az Apple vezérigazgatói székére is igényt tartana, Tim olyan szavakkal illette őt, amelyeket nem nagyon tűr semmilyen nyomdafesték.

A könyv megjelenése okán mindkét fél erőteljesen cáfolt, elmondásuk alapján soha nem találkoztak élőben, de Tim Cook kiemelte, hogy nagyon nagyra tartja Elon Musk munkásságát.

Higgins elmondta, hogy megkereste az előbb említett tech nagyágyúkat, de nem voltak hajlandóak válaszolni neki, ezért jobbára több forrásból megerősített vállalati pletykákra tudott támaszkodni.

Musk a Twitteren a tőle megszokott sajátos stílusában azt írta, hogy a róluk szóló könyv nemcsak kamu, hanem nagyon unalmas is.

A figyelmetekbe ajánljuk