Hangulat és Varázslat Csopakon: díjnyertes borok a Söptei Pincétől (x)

Hangulat és Varázslat Csopakon: díjnyertes borok a Söptei Pincétől (x)

A Balatonfüred-Csopaki Történelmi borvidék egyik legrégebbi, 1850-ben alapított borászata a csopaki székhelyű Söptei Pincészet, amely lendületet merít a hagyományokból.

A 170 éves termelői hagyományokkal büszkélkedő családi gazdaságot napjainkban az ötödik generációt képviselő borász, Söptei Zsolt vezeti.

Magas beltartalmi értékekkel rendelkező prémium tételeik ízgazdagságát az egyedi termelési technológia biztosítja. Hazai és nemzetközi sikereik titka a teljes biológiai érettség állapotában szüretelt szőlőben rejlik. Ennek a sajátos módszernek köszönhető, hogy a megszokottnál jóval hosszabb fogyaszthatóság jellemzi tételeiket.

A reduktív Söptei boroknak jól áll az idő, élvezeti értéküket a palackban töltött esztendők csak fokozzák.

A patinás csopaki borászattól évről évre olyan kivételes tételek kerülnek palackokba, mint a világ legrangosabb és legnagyobb múltú borminősítő eseményén, a Bordeaux-i Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen 2021-ben aranyérmes „Hangulat” névre keresztelt száraz sárgamuskotály, vagy a 2020-ban ugyancsak aranyérmes ’18-as „Varázslat” olaszrizling. Kimagasló franciaországi eredményeik krónikája immár több, mint egy évtizedre nyúlik vissza, amikor 2010-ben első Bordeaux-i elismerésüket vették át.

A különleges minőségű Söptei borok és ünnepi összeállításaik közvetlenül beszerezhetők a pincészet csopaki vinotékájában és webshopjában: www.webshop.soptei.hu

A figyelmetekbe ajánljuk