Egy romantikus kikapcsolódáshoz keresve sem lehetne jobb úti célt találni Tokajnál. Egyetlen, a világban is ismert és elismert borvidékünk jóval túlmutat a szimpla borozási lehetőségeken.


Természeti csodák

Minden nap csodás panorámával, üde zempléni levegővel várja látogatóit Boldogkő vára, hétvégente pedig lovagi bemutatón vagy vezetett körsétán vehetünk részt. A történelem szerelmesei ne hagyják ki Regéc várát sem, de az 1590-es évekből származó Vizsolyi Biblia lelőhelye is megér egy rövid kitérőt.

Fejedelmi kényeztetés

Kóstoljuk meg a környék legjobb sajtjait Mádon, térjünk be az első Mádi Borházba egy kellemes ebédre vagy vacsorára. Tokaj-Hegyalja egyik legszebb fekvésű településén szállást is találunk bőségesen: a Rákóczi-Aspremont Kúria 17. századot idéző szobáiban valóban igazi arisztokratáknak érezhetjük magunkat és természetesen az esti borozás élményéről sem kell lemondanunk, mivel a Barta Pince jóvoltából itt poharazzák a környék egyik legjobb furmintjait. Ébredés után vár minket egy pazar vidéki reggeli, majd irány a Holdvölgy borászat, ahol a kincskereséssel egybekötött borkóstoló a pincelabirintusban egyedülálló turisztikai attrakciónak számít országos viszonylatban is.

Piac és mesés aszúk

Vasárnaponként ne hagyjuk ki a Sárga Borház udvarán helyet kapott kézműves piacot, kóstoljuk meg a Disznókő legendás aszújait, csodáljuk meg a Patricius Borház szőlészeti mintaültetvényeit. És ha egy ilyen gazdag, látnivalókban bővelkedő nap végén még érzünk magunkban egy kis energiát, kapaszkodjunk fel a Megyer-hegyi tengerszemhez a naplemente első sugarainak fényében. Páratlan látvány!

Mámoros és bűbájos programok augusztusban

Idén augusztus 14-16. között kerül megrendezésre Erdőbényén a népszerű háromnapos esemény, a Bor, mámor, Bénye. Az eddig fesztiválként ismert boros-gasztro-kulturális rendezvény, összhangban a járványügyi intézkedésekkel idén nyáron nyitott pincés eseményként kerül megszervezésre, azaz az egyes helyszínek önállóan hirdetik meg programjaikat.

A következő héten Tarcal várja látogatóit egy Bűbájos Hétvégére. Az augusztus 21-én induló programsorozat vezetett dűlőtúrával, bor- és pezsgőkóstolóval, nyitott pincékkel varázsolja el a vendégeket: déltől ötig a tarcali pincék ajtaját sarkig tárják a borászok és az ebéd mellé biztosan kerül a kristálypoharakba furmint, hárslevelű, szamorodni vagy éppen a legfrissebb aszú is.

A Zemplénben gyakori vendégek a gólyák

De akár Bambival is összefuthatunk

Friss

Nem árt, ha néha húsmentes napot tartunk

Akár egészségügyi megfontolásból, akár etikai, környezetvédelmi okokból, húsfogyasztásunk csökkentését meglépni sose volt egyszerűbb mint most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk