Fejedelmi kényeztetés vár Tokaj-Hegyalján, tarts velünk!

Egy romantikus kikapcsolódáshoz keresve sem lehetne jobb úti célt találni Tokajnál. Egyetlen, a világban is ismert és elismert borvidékünk jóval túlmutat a szimpla borozási lehetőségeken.


Természeti csodák

Minden nap csodás panorámával, üde zempléni levegővel várja látogatóit Boldogkő vára, hétvégente pedig lovagi bemutatón vagy vezetett körsétán vehetünk részt. A történelem szerelmesei ne hagyják ki Regéc várát sem, de az 1590-es évekből származó Vizsolyi Biblia lelőhelye is megér egy rövid kitérőt.

Fejedelmi kényeztetés

Kóstoljuk meg a környék legjobb sajtjait Mádon, térjünk be az első Mádi Borházba egy kellemes ebédre vagy vacsorára. Tokaj-Hegyalja egyik legszebb fekvésű településén szállást is találunk bőségesen: a Rákóczi-Aspremont Kúria 17. századot idéző szobáiban valóban igazi arisztokratáknak érezhetjük magunkat és természetesen az esti borozás élményéről sem kell lemondanunk, mivel a Barta Pince jóvoltából itt poharazzák a környék egyik legjobb furmintjait. Ébredés után vár minket egy pazar vidéki reggeli, majd irány a Holdvölgy borászat, ahol a kincskereséssel egybekötött borkóstoló a pincelabirintusban egyedülálló turisztikai attrakciónak számít országos viszonylatban is.

Piac és mesés aszúk

Vasárnaponként ne hagyjuk ki a Sárga Borház udvarán helyet kapott kézműves piacot, kóstoljuk meg a Disznókő legendás aszújait, csodáljuk meg a Patricius Borház szőlészeti mintaültetvényeit. És ha egy ilyen gazdag, látnivalókban bővelkedő nap végén még érzünk magunkban egy kis energiát, kapaszkodjunk fel a Megyer-hegyi tengerszemhez a naplemente első sugarainak fényében. Páratlan látvány!

Mámoros és bűbájos programok augusztusban

Idén augusztus 14-16. között kerül megrendezésre Erdőbényén a népszerű háromnapos esemény, a Bor, mámor, Bénye. Az eddig fesztiválként ismert boros-gasztro-kulturális rendezvény, összhangban a járványügyi intézkedésekkel idén nyáron nyitott pincés eseményként kerül megszervezésre, azaz az egyes helyszínek önállóan hirdetik meg programjaikat.

A következő héten Tarcal várja látogatóit egy Bűbájos Hétvégére. Az augusztus 21-én induló programsorozat vezetett dűlőtúrával, bor- és pezsgőkóstolóval, nyitott pincékkel varázsolja el a vendégeket: déltől ötig a tarcali pincék ajtaját sarkig tárják a borászok és az ebéd mellé biztosan kerül a kristálypoharakba furmint, hárslevelű, szamorodni vagy éppen a legfrissebb aszú is.

A Zemplénben gyakori vendégek a gólyák

De akár Bambival is összefuthatunk

A figyelmetekbe ajánljuk