nő karórával a csuklóján egy boros polc felé nyúl és egy üveg vörösbort tart a kezében egy üzletben

Legyen ünnepi alkalom, baráti összejövetel, vagy csak egy magányos este, egy üveg jó minőségű bor mindig hozzáad a hangulathoz. Az egyik bevásárlólánc üzleteiben pedig megfizethető áron találunk finom, tengerentúli borokat.


Ruby Cabernet, a kaliforniai különlegesség

A Cabernet Sauvignon és a Carignan nevű szőlőfajták keresztezésével létrejött, úgynevezett Olmo szőlőből készül a kaliforniaiak egyik kedvelt bora, a száraz Ruby Cabernet, amely bár buja és hömpölygő, mégsem nehézkes.

Illatában és ízében érett erdei gyümölcsöket és vaníliát idéz, de kellemes, cseresznyés ízt is hordoz. Igazi mindennapi beszélgetős bor, ugyanakkor sült húsok és vadak mellé is kiváló. Egy jó steak mellé kifejezetten ajánlják.

Ausztrál Shiraz

A Franciaországban kialakult szőlőfajtából jellegzetesen ribiszke és keserű csokoládé illatú vörösbor készül, amely világszerte leginkább Kalifornia, Dél-Afrika és Ausztrália bortermelői révén vált ismertté.

A képen látható bor az utóbbi kontinensről származik, ahol fűszeres, testes vörösborokat készítenek. Aromája gazdag, ízét a borssal és szegfűszeggel fűszerezett földi szeder teszi teljessé. Grillezéshez, főként sült kacsamellhez kiválóan illik.

Cabernet Sauvignon Chiléből

Kirobbanó gyümölcsössége miatt kiváló társ a magányos estéken egy tábla étcsokoládé mellé ez a Dél-Amerikából származó különlegesség.

Igazi chile-i, érett feketeribizlis gyümölcsbomba, amelyet remekül párosíthatunk nem csak a csokoládéhoz, de áfonyaszósszal vagy feketeribizlivel tálalt vadsültekhez egyaránt.

Ausztrál Chardonnay

Egy fokkal könnyedebb, ugyanakkor szintén testes bor az újfent Ausztráliából származó fehér Chardonnay, amelynek testes, buja ízvilágot kölcsönöznek az őszibarackos, vaníliás és tölgyfahordós jegyek.

Kitűnő választás, ha önmagában, érlelt sajtok mellé, szárnyas grillételekhez vagy sertés sültek mellé fogyasztanánk. Felbontás előtt azonban mindenképp hűtsük be!

via LIDL.hu

A figyelmetekbe ajánljuk