LEO Rooftop Blooming Budapest koktélja
LEO Rooftop

Budapest a koktélturizmus küszöbén: ilyen lesz az első Budapest Cocktail Week

A főváros harminc neves bárja és étterme részvételével kerül megrendezésre augusztus 29. és szeptember 4. között az első Budapest Cocktail Week, ami sokkal többet takar puszta koktélozgatásnál.


„Rázva, nem keverve” – szól az ikonikus mondat James Bond kedvenc italáról, a Vodka Martiniről. Innentől kezdve kérdés nem lehet, hogy a koktélozásnak nagyon komoly kultúrája van – és nem csupán a filmvásznon. London, Párizs, Melbourne, Bécs és megannyi nemzetközi koktélváros után most eljött Budapest ideje is, hogy megmutassa, helye van azon a bizonyos koktélos palettán. A Budapest Cocktail Week eseményhez a főváros legjobb éttermei és bárjai csatlakoztak, így – a teljesség igénye nélkül – a FELIX Kitchen&Bar, a MÚZSA Bár, a The Duchess, a Boutiq' Bar, a Blue Fox The Bar, a LEO Rooftop egyedi ínyencsége is kóstolható lesz. A hangsúly pedig abszolút az egyedin van, ugyanis minden bár más spiritmárkával kollaborált, hogy megálmodja a tökéletes, Budapestre jellemző koktélt. Az egyhetes rendezvény előtt volt alkalmunk belesni a FELIX Kitchen&Bar és a MÚZSA kulisszái mögé, így az elsők között ízlelhettük meg az eseményre általuk delegált koktélokat.

FELIX Kitchen&Bar\u200b Plum Together kokt\u00e9lja

FELIX Kitchen&Bar

A FELIX Kitchen&Bar színeiben Oláh Attila Richard, a budapesti bárélet meghatározó alakja álmodta meg a Plum Together névre hallgató koktélt. Az endemikus fűszerekkel infúzionált Amass vodka, egy kis szilvával megbolondítva éri el a „wow-hatást” és mint a koktélok legtöbbje, bizony ez is itatja magát.

A M\u00daZSA B\u00e1r barackos Momo kokt\u00e9lja

A Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben található MÚZSA Bár rendhagyó módon két koktélt is kifejlesztett a Budapest Cocktail Weekre. Mindkét ital japán alapokkal bír – ami hűen tükrözi a bárra jellemző ázsiai-magyar fúziós stílust: a fanyarabb Nashi koktélba Haku Vodka, Limoncello és körte shrub kerül, míg az édesebb Momo koktélba Roku Gin, őszibarack, szamorodni és Cherry Blossom Tonik. Egyiket sem érdemes kihagyni, mivel azonban együtt tökéletesen fedezik egy átlagos felnőtt napi koktélszükségletét, aznapra más koktélos állomást már tervezzünk.

Ugyanis az, hogy megéri végigkóstolni mind a harminc hely különlegességét, vitathatatlan, ahogy az is, hogy az esemény egy hete alatt nem is tűnik lehetetlen küldetésnek! Plusz jó hír, hogy a Budapest Cocktail Week-re megváltott 2500 Ft-os karszalaggal kedvezményesen, 2500 Ft-os egységáron kóstolhatjuk meg a résztvevő bárok – az eseményre megálmodott – koktéljait. A karszalag megvásárolható a Barside Budapestben, a Hotsy Totsy Budapestben, a LEO Rooftopban, a Schrödinger Macskája Barban, a Seven Cocktail Barban, valamint a Sfinx Gin & Wine Barban.

A figyelmetekbe ajánljuk