görögdinnyés koktél

4 görögdinnyés koktél, amit muszáj kipróbálnod ezen a nyáron!

Mi az, ami rózsaszínű, lédús, ízletes és nyáron a legjobb? A görögdinnye! Amint beköszönt a kánikula igazi frissítő, de remekül passzol az italokhoz is. Ezért összegyűjtöttünk 4 görögdinnyével fűszerezett koktélt, hogy felpezsdítsd a nyarad.


Görögdinnyés margarita

Shutterstock

A görögdinnye és a tequila mennyei párosítás. A Margarita-riff, tequila, lime-lé, görögdinnyelé, agavé nektár és menta keverékét tartalmazza, amelyet felrázva, jéggel tálalva kínálunk. Friss és ízgazdag kombináció, ami a nyári melegben elengedhetetlen.

Ginnel párosítva

A Gin Sour stílusában készült ital alapját londoni száraz gin képezi, amelyhez citrom- és görögdinnyelé, valamint egy fekete borsos-mézes szirup párosul, amely a lédús ízeket fokozza.

Dinnyés mojito

Shutterstock

A hagyományos mojitót valószínűleg már jól ismered, de a dinnyés változatban a klasszikus kubai koktél egy kisebb csavart kap. Néhány görögdinnye kockát és agavé nektárt adunk hozzá az egyszerű szirup helyett, de a szokásos szódavizet is kihagyhatjuk. Az így kapott ital a rum, a lime, az agavészirup, a menta és a görögdinnye ínycsiklandó egyvelegéből fog összeállni.

Rummal is isteni

A fűszeres Daiquiri riff is nagy kedvenced lehet, ha szereted a rumot. A recept szerint az alapot érlelt rum adja, amelyet narancslikőrrel, lime-lével, egyszerű sziruppal, összeturmixolt görögdinnyével és egy kis őrölt cayenne-i borssal egészítenek ki, amit felráznak. A savak, az édesség és a fűszeresség egyensúlya teszi ezt az italt tökéletessé.

(Liqour)

A figyelmetekbe ajánljuk