az FC Barcelona klubháza

Ha azt gondolod, hogy valamelyik olajsejk vagy orosz milliárdos csapatánál a legmagasabbak a bérek, tévedsz. A Barcelona mindenkire ráver fizetésekben. Ha megnézzük, melyik játékosuk mennyit keres, érthetőbbé válik a baj a katalán csapatnál.Ahogy minden szezon végén, a SafeBettingSites ezúttal is rangsorolta, hogy az európai topligák csapatai mennyit költöttek átlagosan játékosfizetésekre az elmúlt egy évben. Az első helyen meglepő módon nem a PSG, a Manchester City, esetleg a Manchester United szerepel, hanem a Barcelona. Az elmúlt szezonban 10,3 millió eurót költött a klub csak a bérekre, a dobogó második fokán a Real Madrid (9,3 millió) a harmadikon pedig a Juventus (8,5) található. A rangsort csak ezután követi a sztárokkal teli Manchester City (7,6 millió) és a PSG (7,5 millió).

Ha megvizsgáljuk, hogy kire költ a Barcelona és mennyit, továbbá azt, hogy az adott játékos hány éves, egészen ijesztő képet mutat a katalán csapat helyzete. Először is nézzük azokat a játékosokat, akikkel a csapat pótolni próbálta a Neymar távozása nyomán keletkezett űrt. A 28 éves Neymar évi 36,8 millió euróért hagyta ott 2017-ben előző csapatát. Őt Ousmane Dembélével, majd Antoine Griezmann-nal próbálták pótolni nem sok sikerrel egyelőre. A 23 éves sérülékeny Dembélé évi 12 millió eurót keres, a Neymarnál egy évvel idősebb, 29 éves Griezmann 45,8 milliót, vagyis többet brazil kollégájánál.

Természetesen Messi keresi a legtöbbet, 70 milliót. A harmadik helyen a 33 éves Luis Suaréz áll évi 23,4 millióval. Negyedik a jó, de nem kiemelkedően jó igazolásnak bizonyuló, 23 éves Frenkie De Jong 20,8 millióval. Rajtuk kívül még évi 10 millió felett keres a 32 éves Sergio Busquets (14,9 millió) és Ivan Rakitic (13,3 millió), a 33 éves Gerard Piqué (12,7 millió), továbbá a 26 éves Samuel Umtiti (12,7 millió). Az utánuk következő, legtöbbet kereső 25 éves vagy ennél fiatalabb játékos a már Juventus-hoz távozott, gyakorlatilag elküldött, 24 éves Arthur (4,8 millió), aki 14. a fizetésrangsorban, őt pedig a 25 éves Clément Lenglet (2,6 millió) követi a 17. helyen.

A 10 legjobban fizetett játékos átlagéletkora 29,2, fele 30 feletti, egy 29, egy 28, egy 26, kettő pedig 23 éves. Ha ránézünk ezekre a számokra, rögtön érthetővé válik, hogy miért szeretne a csapat megszabadulni a pletykák szerint Suaréztől, Rakitic-től, Umtititől, továbbá a 31 éves Jordi Albától (8,5 millió évente). Rendkívül magas a fizetésük, a koruk miatt viszont nehezen eladhatóak, így némelyiküknek kénytelen lesz felbontani a Barca a szerződését, még úgy is, hogy vaskos végkielégítést kell fizetnie nekik. (Suárezről már most azt írja a spanyol sajtó, hogy az új edző, Ronald Koeman kiadta az útját. Messiről pedig azt pletykálják, hogy maga döntött úgy, hogy távozik). Ennek fényében érthető, miért nincs igazán mozgástere a katalánoknak az átigazolási piacon egyelőre.

A figyelmetekbe ajánljuk