Manchester United meccs a stadionban

Az angol bajnokság csapatai rég teljesítettek ennyire gyatrán az európai kupasorozatokban. Különösen a Manchester United szurkolóinak lehetett rossz évük, még ha egy statisztikai mutatóban majdnem meg is döntötték a Barcelona évekkel ezelőtti csúcsát.Tavaly nagy éve volt a Premier League-nek, hisz a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is angol csapat nyerte (Liverpool, Chelsea), sőt a döntő vesztesei is angol csapatok voltak (Tottenham, Arsenal). Idén viszont a liga egyetlen csapata se jutott el európai kupasorozat döntőjéig, amire nem volt példa a 2014-2015-ös évad óta.

A Manchester United szurkolóinak lehetett a legnehezebb ez az idény, hisz a szezonban három kupasorozatban is az elődöntőben búcsúztak. A Ligakupából, az FA-kupából, továbbá most az Európa Ligából is egy lépéssel a döntő előtt hullottak el.

Különösen beszédes a statisztika az utolsó két Európa Liga-meccsükről. A két meccsen 46 kapuralövésük volt összesen, ebből 21 el is találta a kaput, a két meccsen viszont csak büntetőből sikerül betalálniuk.

Ami a büntetőket illeti, az összes kupasorozatot és a bajnokságot számolva idén 22 tizenegyest ítéltek a javukra, a legtöbbet Európa öt topligájának csapatai közül. Náluk többet csak a Barcelona kapott még a 2015-2016-os idényben, a katalánoknak 24-et ítéltek abban az idényben.

Azért ne hallgassuk el, hogy az angol bajnokság végére Ole Gunnar Solskjaer eltakarított valamennyit a José Mourinho által az Old Traffordon hagyott romokból, és a csapatnak sikerült bepréselnie magát a harmadik helyre. Így jövőre a Bajnokok Ligájában indulhatnak.

A figyelmetekbe ajánljuk