jose mourinho
Kane, esetleg Son? Dehogy! A statisztikák szerint egy középpályásnak van a legfontosabb szerepe Tottenham igencsak jó formájának idén.


A José Mourinho vezette Tottenham Hotspurnek idén elég erős szezonkezdést produkált, kilenc forduló után ugyanis vezeti a Premier League-et. Son termeli a gólokat, Kane pedig párossával osztogatja a gólpasszokat, kettejük párosának nagyon fontos szerepe van a mostani sikerekben. De akad egy játékos, aki még nálunk is fontosabb, a csapat javuló erős formajavulása az új edző alatt az ő érkezéséhez köthető. Ezt pedig a statisztikák is alátámasztják.

A 25 éves dán Pierre-Emile Højbjerg a nyáron érkezett mindössze 15 millióért a Southamptontól, a szezon kezdete óta viszont a londoniak összes meccsét végigjátszotta az elejétől. A csapatban ő osztotta ki a legtöbb passzt, ő ért meccsenként a legtöbbször labdához, percenként legalább egyszer átlagosan. Emellett ő mutatta be a legtöbb szerelést, ő szerzett a legtöbbször labdát. Természetesen ő volt a legtöbbször szabálytalan is. Míg Son és Kane a gólszerzést felel, addig Højbjerg gyakorlatilag minden másért a támadásépítéstől a védekezésig, keményen ütközve középpályán a labdákért.

A figyelmetekbe ajánljuk