Vajon hogy festene a Nike-pipa mellett egy SwissX logó?

wikipedia.org

Mike Tyson kannabiszos cégének esete az FC Barcelonával

Az egykori világhírű bokszoló adakozna a koronavírus elleni harchoz, s ezért megvásárolná a Barcelona stadionjának a nevét.


A koronavírus okozta gazdasági sokk a világ legjelentősebb labdarúgó klubjait is érinti: az FC Barcelona játékosain második körben sikerült átvernie a vezetőségnek egy új bérmegállapodást, melynek keretében keresetük hetven százalékát elvette a klub.

A klub számára a legnagyobb érvágást a meccseik közvetítésének elmaradása jelenti, a tévés jogdíjakból származó jövedelmük csillagászati összeget hoz a kasszába, ám a merchandising-ból és a napi jegybevételből származó bevétel sem elhanyagolható. A Marca spanyol sportlap számításai szerint a belépőkből összesített összeg egy-egy mérkőzésen simán meghaladja az egymilliárdot forintban, ám ez tényleg semmiség ahhoz képest, amit a klub globális léptékben termel.

2019 őszén azt a célt tűzték ki, hogy a klub a következő szezonban (2020-21) 1,1 milliárd fölötti nyereséget fog felmutatni – ezt már dollárban számoljuk!

A terv természetesen már a világjárvány első hírére füstbe ment, ezért kellett a futballisták bérét is szélsőséges mértékben csökkenteni. Az igazgatóság ennél tovább is megy, ha sokáig nem indul újra a spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája-sorozat: végső esetben néhány labdarúgót leszámítva (Lionel Messi, Marc- Andre Ter Stegen) szinte mindenkit kiárusíthatnak.

Kannabiszos Mike megérkezett

Most egy új bevételi forrás körvonalazódik, a Barcelona vezetése ugyanis a héten közölte, szeretné értékesíteni a stadion nevét a következő idényre. Bár a hivatalos közlés szerint az üzletből befolyt pénzt a koronavírus elleni küzdelemre fordítja a klub, azért ne törölgessük a könnyeinket, jut is, marad is, ez biztos.

A piacon elindult a csata azért, hogy mely vállalat tud CSR-kampányt indítani a Barca hátán felmászva, s „adakozna" stadionnévre. Az egyik cég nem másé, mint az egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnoké, Mike Tysoné. Legalább ennyire érdekes a vállalat portfóliója: a SwissX kannabisz alapú termékeket árusít világszerte. Honlapjukon ott virít a vadkenderes csokitól az olajon át a füves cigi is, mely szigorúan thc-mentes.

„Ez egy fantasztikus stadion, valami ilyesmit kerestünk, amikor felvetődött bennünk az adakozás gondolata. Cégünk kannabiszos termékek eladásával foglalkozik, az Európai Unión belül pedig Spanyolország az egyik legliberálisabb ország a vadkender fogyasztást illetően"

– magyarázta Alki David, Tyson üzlettársa cégük kandidálásának okát a goal.com-nak. Arra a kérdésre, hogy a cég profilja nem rontaná-e a Barca hírnevét, annyit felelt: „meglátjuk!"


Alki David (jobbra) \u00e9s Mike Tyson kannabiszos c\u00e9ge a Barcelona stadionja ir\u00e1nt \u00e9rdekl\u0151dik David (jobbra) és Tyson rástartol a Barca stadionjáraTwitter/Dimbacrazy


A Manchester City stadionjának nevét megvásárló Etihad légitársaság több mint 19 millió eurót fizet évente a névhasználatért, a tavaly felépült Tottenham-aréna nevéért 25 milliót is elkérne a londoni csapat vezetése. A Barca viszont a világ legértékesebb sportklubja jelenleg, így elnöke bizonyára nem átall akár 30 millió eurót is elkérni Tysonéktól. Ez nagyjából másfél havi jegybevételnek felel meg.

Related Articles Around the Web

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 10.28.

A szeretet fontosságára emlékeztet minket a francia sanzon egyik legkiemelkedőbb alakja, Édith Piaf.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk