Stranger Things

Horrorfilmben tér vissza a Stranger Things népszerű színésze

A filmet az Amerikai psycho írója rendezi, a főszereplő a Stranger Thingsből ismert Joseph Quinn.

Bret Easton Ellis, az Amerikai psycho című hírhedt horrorregény szerzője a közeljövőben filmrendezőként is kipróbálja magát, írja a Slashfilm. Ellis első filmje kevéssé meglepő módon egy horror lesz, amely a Relapse címet viseli majd.

Ez a hír már önmagában megmozgatta a műfaj rajongóit, az pedig csak rátett erre egy lapáttal, hogy a filmben szerepelni fog Joseph Quinn is, akit a Stranger Things Eddie Munsonjaként ismert és szeretett meg a világ.

Quinn egy Matt Cullen nevű férfit alakít majd, aki elvonóra kényszerül, miután egy szörnyű haláleset szemtanúja lesz egy drogos partin. Három hónappal később már szülei Los Angeles-i otthonában lábadozik, de mentálisan továbbra sincs rendben, instabil természete és a közösségi média káros hatásai hátráltatják gyógyulását.

Matt újra szerhasználóvá válik, és nemsokára egy rejtélyes lény jelenlétét érzékeli maga körül: egy szörnyét, amely már gyerekkora óta kísérti őt. Terapeutája arról megpróbálja meggyőzni, hogy a szörny csak Matt fejében létezik.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Ezért a 22 horrorfilmért rajong Stephen King

A film a hírek szerint az „elevated horror” alműfajba lesz besorolható, amelyet magyarul leggyakrabban emelkedett horrornak vagy művészhorrornak szoktak fordítani. Az ebbe a kategóriába tartozó rémfilmeket az köti össze egymással, hogy nem csupán ijesztgetni akarnak, hanem társadalomkritikai üzenetükkel el is gondolkodtatják a nézőt.

A stílus legismertebb példái a Jordan Peele által rendezett Tűnj el!, a David Robert Mitchell nevéhez fűződő Valami követ, valamint Robert Eggers horrorfilmjei, A boszorkány és A világítótorony.

Ellis az Amerikai psychón kívül is írt horror- vagy thrillerjellegű könyveket, Lunar Park című regényével például Stephen King előtt tisztelgett.

Ellisnek tehát van affinitása a műfajhoz.

Ráadásul nemcsak regényeket írt, de a Smiley Face Killers című 2020-as horrorfilm forgatókönyvét is ő jegyzi.

Ez is érdekelhet: 4 klasszikus horror a 90-es évekből, amitől még ma is borzongunk

Az író a Varietynek elmondta, a ’70-es évek horrorfilmjein nőtt fel, így magától értetődő volt a számára, hogy első filmjét is ebben a műfajban rendezi majd. Azt ígéri, hogy a Relapse szórakoztató és pörgős mozi lesz, amelyben a regényeiből ismert kedvenc karaktertípusait és témáit járja körül majd.

When a mysterious comet passes close to Earth, machines everywhere suddenly take on murderous minds of their own. Soon ...

Maximum Overdrive (1986) Trailer Remastered HD

Noha nincs garancia arra, hogy egy íróból jó rendező válik (Stephen King egyetlen saját rendezésű filmje, a Maximális túlhajtás sem kapott túl pozitív kritikákat), Easton filmje alighanem szépen fog teljesíteni a mozipénztáraknál – már csak Joseph Quinn jelenléte miatt is.