Stranger Things

Horrorfilmben tér vissza a Stranger Things népszerű színésze

A filmet az Amerikai psycho írója rendezi, a főszereplő a Stranger Thingsből ismert Joseph Quinn.


Bret Easton Ellis, az Amerikai psycho című hírhedt horrorregény szerzője a közeljövőben filmrendezőként is kipróbálja magát, írja a Slashfilm. Ellis első filmje kevéssé meglepő módon egy horror lesz, amely a Relapse címet viseli majd.

Ez a hír már önmagában megmozgatta a műfaj rajongóit, az pedig csak rátett erre egy lapáttal, hogy a filmben szerepelni fog Joseph Quinn is, akit a Stranger Things Eddie Munsonjaként ismert és szeretett meg a világ.

Quinn egy Matt Cullen nevű férfit alakít majd, aki elvonóra kényszerül, miután egy szörnyű haláleset szemtanúja lesz egy drogos partin. Három hónappal később már szülei Los Angeles-i otthonában lábadozik, de mentálisan továbbra sincs rendben, instabil természete és a közösségi média káros hatásai hátráltatják gyógyulását.

Matt újra szerhasználóvá válik, és nemsokára egy rejtélyes lény jelenlétét érzékeli maga körül: egy szörnyét, amely már gyerekkora óta kísérti őt. Terapeutája arról megpróbálja meggyőzni, hogy a szörny csak Matt fejében létezik.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Ezért a 22 horrorfilmért rajong Stephen King

A film a hírek szerint az „elevated horror” alműfajba lesz besorolható, amelyet magyarul leggyakrabban emelkedett horrornak vagy művészhorrornak szoktak fordítani. Az ebbe a kategóriába tartozó rémfilmeket az köti össze egymással, hogy nem csupán ijesztgetni akarnak, hanem társadalomkritikai üzenetükkel el is gondolkodtatják a nézőt.

A stílus legismertebb példái a Jordan Peele által rendezett Tűnj el!, a David Robert Mitchell nevéhez fűződő Valami követ, valamint Robert Eggers horrorfilmjei, A boszorkány és A világítótorony.

Ellis az Amerikai psychón kívül is írt horror- vagy thrillerjellegű könyveket, Lunar Park című regényével például Stephen King előtt tisztelgett.

Ellisnek tehát van affinitása a műfajhoz.

Ráadásul nemcsak regényeket írt, de a Smiley Face Killers című 2020-as horrorfilm forgatókönyvét is ő jegyzi.

Ez is érdekelhet: 4 klasszikus horror a 90-es évekből, amitől még ma is borzongunk

Az író a Varietynek elmondta, a ’70-es évek horrorfilmjein nőtt fel, így magától értetődő volt a számára, hogy első filmjét is ebben a műfajban rendezi majd. Azt ígéri, hogy a Relapse szórakoztató és pörgős mozi lesz, amelyben a regényeiből ismert kedvenc karaktertípusait és témáit járja körül majd.

Noha nincs garancia arra, hogy egy íróból jó rendező válik (Stephen King egyetlen saját rendezésű filmje, a Maximális túlhajtás sem kapott túl pozitív kritikákat), Easton filmje alighanem szépen fog teljesíteni a mozipénztáraknál – már csak Joseph Quinn jelenléte miatt is.

A figyelmetekbe ajánljuk