Magyarországon nyitott éttermet a három Michelin-csillagot szerzett séf, Dani García
BDPST / Alelí

Magyarországon nyitott éttermet a három Michelin-csillagot szerzett séf, Dani García

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét – a három Michelin-csillagot kiérdemeltDani García. A spanyol sztárséf az olasz éttermét, az Alelí-t személyesen nyitotta meg május 15-én az ötcsillagos Dorothea Hotel épületében.


„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét Budapesten lehetek, egy olyan városban, amelyet néhány évvel ezelőtt volt szerencsém felfedezni a Michelin európai útikönyve kapcsán. Akkoriban csak álmodni mertem arról, hogy újra itt járhatok, most pedig már az Alelí megnyitóján ünnepelhetek a csapattal” – mondta az olasz étterem nyitása kapcsán Dani García, aki azt is hozzátette, váratlan meglepetésként érte őket a nyitás lehetősége a Dorothea Hotel épületében, de egy percig sem haboztak megragadni az alkalmat.

Alelí Budapest

BDPST / Alelí

A gasztronómiai trendeket alakító Dani García önmagát az „ízek művészeként” határozza meg, aki hazája gasztronómiáját ötvözi a világ konyháinak hagyományaival és összetevőivel. A spanyol séf akkor tett szert világhírnévre, mikor korábbi étterme, a Dani García Restaurante 2018-ban három Michelin-csillagot kapott, majd ezt követően pár héttel később bejelentette, hogy bezárja azt, hogy egy nagyobb álmára koncentrálhasson. Az általa alapított Grupo Dani García célja, hogy kiterjessze a séf kulináris vízióját, eljuttatva az andalúz konyha interpretációját a világ minden szegletébe. Azóta a Grupo Dani García számos nagy sikernek örvendő éttermet nyitott világszerte, a terjeszkedést pedig 2024-ben a régióban is folytatja.

BDPST / Alelí

Az Alelí egy igazi olasz osteria, ahol García inspirációja és receptjei nyomán elevenedik meg a mediterrán konyha varázsa. A családias légkört áthatja a „dolce vita”-életérzés, az étterem étlapja pedig utazásra invitálja a vendégeket, akik azon keresztül átélhetik Piemont, Lombardia, Lazio, Campania vagy Szicília különböző vidékeinek hangulatát. Az étterem célja, hogy mindenki kötetlenül élvezhesse a mediterrán konyha klasszikus fogásait, amelyeket az Olaszországból érkező alapanyagok mellett a legkiválóbb magyar alapanyagokból készítenek.

Giorgio Cavicchiolo

BDPST / Alelí

„Számtalan kulináris kaland és tapasztalat során mindig a kapcsolatteremtés volt számomra a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy ez az, amit az Alelí és egyben az olasz konyha is megtestesít: szívvel lélekkel főzni mindegy egyes vendégünknek függetlenül attól, hogy kik ők és honnan érkeztek. Az Alelíben számunkra mindenki családtag” – mondta el az Alelí head chef-je, Giorgio Cavicchiolo.

Az Alelí Budapest mellett 2024-ben várható a BiBo nyitása is, szintén a Dorothea Hotel épületében.


A figyelmetekbe ajánljuk