A streamingszolgáltató leginkább a sorozatairól ismert, de az utóbbi időben a saját gyártású filmek terén is egyre magasabbra teszi a mércét.

A tavaly bemutatott több mint 70 Netflix-film közül kiemelkedett Az ír (The Irishman), a Házassági történet (Marriage Story) és A két pápa (The Two Popes), amelyek összesen 19 Oscar-jelölést gyűjtöttek be. A sort idén is folytatják és bár az újabb Oscar-esélyeseket az év végére tartogatják, 2020 első harmadában is felkerült több különleges alkotás a platformjukra.

Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction)

www.youtube.com

Tyler Rake: A kimenekítés | Hivatalos előzetes | Netflix

Az amerikai cég immár az akciófilmek terén is az első ligát célozza meg. Ehhez nem kisebb nevet nyertek meg maguknak, mint Chris Hemsworth-ot, aki lecsúszott, de harcedzett zsoldosként vállalkozik arra, hogy kimenekíti egy indiai bűnvezér Bangladesbe hurcolt fiát. Sam Hargrave rendező korábban az akciójelenetek koordinátoraként dolgozott több Marvel-filmben, így már jól ismerte a Thorként világhírűvé vált Hemsworth-ot.

Az Extractionről szóló filmajánlónkat ide kattintva olvashatjátok.

Veled minden hely ragyogó (All the Bright Places)

www.youtube.com

Veled minden hely ragyogó | Hivatalos előzetes | Netflix

Jennifer Niven magyarul is megjelent, azonos című bestseller regénye hálás filmtéma. Violet (Elle Fanning) és Theodore (Justice Smith) már nem látja kiutat a múlt tragédiáiból, ám megismerkedésük után sikerül megváltoztatniuk egymás életét. Niven a forgatókönyv megírásában is részt vett, Brett Haley rendező pedig korábban már több olyan filmmel is bizonyított, amelyekben a főhősök számára a valós nehézségek ellenére is felvillan a remény.

Tigertail

www.youtube.com

Tigertail - A Film by Alan Yang | Official Trailer | Netflix

Egy tajvani gyári munkás az ötvenes években elhagyja szülőföldjét és szerelmét, hogy Amerikában próbáljon meg boldogulni. Új hazájában azonban nehezen találja helyét, és mára lányával is megromlott a kapcsolata – személyes drámájának hátterét a két idősík között váltakozva ismerjük meg. Az Emmy-díjas Alan Yang apja élettapasztalatait szőtte bele ebbe a melankolikus szerzői filmbe.

Sergio

www.youtube.com

Sergio | Hivatalos előzetes | Netflix

Az amerikai Irak-invázió idején veszélybe került ENSZ-diplomata, Sergio Vieira de Mello viszontagságait Greg Barker 2009-ben egy dokumentumfilmben dolgozta fel. A Netflixtől megkapta az esélyt arra, hogy a valós sztorit élete első játékfilmjében is elmesélje. A Sergio érdekességét emellett az adja, hogy a főszerepben a Narcos sorozatban Pablo Escobart alakító brazil Wagner Mourát láthatjuk.

A kegyvesztett (A Fall from Grace)

www.youtube.com

Tyler Perry's A Fall from Grace | Official Trailer | Netflix

Tyler Perry neve nem sokat mond Magyarországon, az Egyesült Államokban viszont már igazi intézménynek számít. A saját stúdióval rendelkező producer, forgatókönyvíró, rendező, színész első Netflix-filmje tragikus szerelmi történet és tárgyalótermi dráma egyben – szokásához híven ő írta és rendezte, illetve mellékszereplőként is feltűnik a thrillerben.