Egy koktél elszűrcsölése remek módja lehet annak, hogy egy hosszú, nehéz munkanap után kikapcsolódj, de ha figyelsz a súlyodra és számolod a kalóriákat, problémás lehet olyan kalóriaszegény italokat találni, amelyek illeszkednek az étrendedbe. De mi megpróbáltunk most néhányat összegyűjteni!

Gin tonic

Unsplash / Vlad Tchompalov

Egy hagyományos gin tonic valamivel 200 kalória alatt van, de ha figyelsz a súlyodra, ez sok lehet egy italra. Szóval, pontosan miképp is lehet egy gin tonicot kalóriaszegényen és szénhidrátszegényen elkészíteni? Két titok van.

  • Az első: Vásárolj jó minőségű gint. Komolyan, ha jó minőségű ginnel kezdesz, akkor nem is igazán számít, hogy mit adsz hozzá.
  • A második titok: Hagyd el a diétás tonikot, használj rendes tonikot, de csökkentsd felére a felhasznált mennyiséget, és a másik felét helyettesítsd szódával.

Az íze ugyanolyan jó, mint mindig, és csaknem feleannyi kalória van benne.

Moscow Mule

Unsplash

A Moscow Mule ideális mindazok számára, akik szeretik a vodkás, mentás, gyömbéres ízű kicsit száraz italokat. A Moscow mule-nak fantasztikus íze van, de nem túl édes, inkább gyümölcsös és savanykás. Remek frissítő.

Bloody Mary

Unsplash

A Bloody Mary 5 perc alatt elkészül, és kevesebb mint 150 kalóriát tartalmaz, és mindössze hét hozzávaló kell hozzá: vodka, paradicsomlé, citromlé, zellersó, Tabasco, Worcestershire-szósz és bors.

Tequila Sunrise

​Shutterstock

A gin tonichoz hasonlóan a Tequila Sunrise kevésbé kalóriadús elkészítésének kulcsa az, hogy jó minőségű szeszes itallal kezdjük. Ebben az esetben tequilára lesz szükséged, illetve frissen facsart narancslére,gránátalma szirupra, valamint narancsszeletre és koktélcseresznyére díszítéshez.