Bloody Mary koktél

A másnaposság ellenszere: így készül a tökéletes Bloody Mary

A Bloody Mary koktél az egyik legösszetettebb ital, különleges ízvilága miatt pedig az egész a világon rendkívül népszerű. A klasszikus, jelenleg hivatalosként elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand Petiot találta ki, magát az italt pedig 1921-ben készítette el először Párizsban. Azt azonban kevesen tudják a piros löttyről, hogy a másnaposság ellen is hatásos és kiváló reggeli frissítő is lehet.


Az összetevőknek köszönhetően pedig rendkívül egyedülálló, talán éppen ezért olyan különleges reggeli ital, valamint a másnaposság gyógyításának kvintesszenciája, hiszen tele van frissítő hozzávalókkal. A Bloody Mary a repülőterek és a villásreggelik vitathatatlan bajnoka, a vodkát leszámítva pedig még egészséges is.

Ez is érdekelhet: 5 ikonikus koktél, amit egy film tett híressé

Hozzávalók:

  • 4,5 cl vodka
  • 1,5 cl citromlé
  • 9 cl paradicsomlé
  • 2-3 öntet Worcestershire-szósz
  • Tabasco-szósz, zellersó, bors ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítése:

Egy magas falu pohárba jégkockát teszünk, majd tegyünk kevés jeget a keverő pohárba is. Erre ráöntjük a vodkát, a fűszereket és a kétféle szószt, végül pedig a citromlevelet és a paradicsomlevet. Alaposan keverjük össze, majd a már előkészített, jéggel töltött, magas falú pohárba töltsük bele. Dekorálhatjuk petrezselyemzölddel, olívabogyóval, de a leghíresebb zellerszár.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk