Koktélok ginnel és egy kis csavarral (x)
VinCE magazin/Talabér Géza

Koktélok ginnel és egy kis csavarral (x)

Gránátalma, borsszirup, keserű narancs, rozmaring, zellerszár. Gondolta volna, hogy ezek az összetevők a klasszikus italokat is újjávarázsolhatják? A néha meglepő ízvilágú, ám csodálatosan harmonikus koktélokat Rácz Zoltán bartender, a Beefeater gineket forgalmazó Pernod Ricard Hungary márkanagykövete töltötte a poharakba.Pomegranate Negroni

Rácz Zoltán a Backyard Budapestben

VinCE magazin/Talabér Géza

Napjaink egyik legnépszerűbb koktélja a Negroni, egy kis twisttel igazi nyári köntösbe öltöztetve. A Beefeater Dry citrusos szárazságát és a Campari bitter, illetve a narancs keserűjét a gránátalmalé és a Lillet frissessége tökéletesen kiegészíti.

Hozzávalók:

 • 40 ml Beefeater Dry
 • 30 ml Campari
 • 25 ml Lillet Blanc
 • 10 ml gránátalmalé
 • 2 öntés narancs bitter

Így készítsük:

Az összetevőket keverőpohárba jégre öntjük, majd keverjük, lehűtjük, ezután whiskys pohárba jégre szűrjük, narancshéj spirállal díszítjük. Ha egy forró nyári napon kicsit hosszabb italra vágyunk, akkor egy kis szódával lazíthatjuk.

Pink Peppercorn Rose

A rozé bor, a szőlőlé és a tonik kéz a kézben egy nagyon könnyed italt eredményez, amelyet egy kis házi rózsaborssziruppal teszünk igazán emlékezetessé, extrává.

Az ital főszereplője a Beefeater Pink Strawberry, mely epres ízével a nyarat varázsolja italunkba.

Hozzávalók:

 • 50 ml Beefeater Pink Strawberry
 • 12,5 ml rózsaborsszirup
 • 50 ml rozébor
 • 50 ml szőlőlé
 • 10 ml tonik
 • 10 ml citromlé

Így készítsük:

Rózsaborsszirupkészítés: 3 dl vizet forralunk, melybe 40 dkg cukrot teszünk. Amint ez feloldódott, a még mindig forró sziruphoz 30 g rózsaborsot teszünk, nagyjából 20 percig forraljuk, majd átszűrjük. A gint, a szirupot, a rozébort és a fehér szőlőlét összekeverjük, majd jégre öntjük, és tonikkal feltöltjük, ha esetleg nagyobb mennyiségben készítjük, bátran keverjük össze jég nélkül az összetevőket egy kancsóban, tegyük be kicsit a hűtőbe, majd jégre szervírozzuk. Díszítésnek a jéggel töltött poharakba rózsaborsot szórunk, az ital tetejére a citromléhez használt citromhéjból egy peel, de a kandírozott egész áfonya, esetleg egy kis eper vagy ehető virágok is remekül illenek hozzá.

Blood Orange Gin Metropolitan

VinCE magazin/Talabér Géza

A Cosmopolitan egy méltán kultikus ital, szinte popkulturális jelenségnek is nevezhetjük. Az idők során sok remek twist készült belőle. Most egy igazán frissítő variációt ajánlunk:

alapja a Beefeater Blood Orange, amelynek gyümölcsösségétől hamar az este főszereplője lehet ez az ital.

Hozzávalók:

 • 50 ml Beefeater Blood Orange
 • 20 ml friss limelé
 • 30 ml áfonyalé
 • 10 ml narancslikőr

Így készítsük:

Az összetevőket shakerbe, jégre öntjük, majd erősen összerázzuk mindaddig, amíg a shaker oldala is jéghideg nem lesz. Ezután az italt egy coupe pohárban, duplán (bárszűrő és finomszűrő) szűrve szervírozzuk narancshéjspirállal díszítjük

Celery Collins

A zeller nem egy hétköznapi összetevő a koktélok világban (a Bloody Maryben találkozhatunk vele), pedig nagyon kellemes frissességet tud adni az italoknak. A Beefeater London Garden fűszernövényekben gazdag ízvilágához remekül illik a zellerzöld utánozhatatlan íze;

a fentieken kívül az italnak kiegyensúlyozott sweet and sour ad biztos hátteret.

Hozzávalók:

 • 45 ml Beefeater London Garden gin
 • 20 ml citromlé
 • 15 ml cukorszirup
 • 2 db angolzeller-szár szóda

Így készítsük:

A kettő zellerszárból egyet összevágva shakerbe teszünk, mudlerrel megtörjük, majd a többi összetevővel (kivéve szóda) addig rázzuk, amíg a shaker jéghideg nem lesz. Ezt követően pohárba szűrjük és szódával felhúzzuk, majd finom keverés után a másik zellerszárral díszítve szervírozzuk.

Rosemary Collins

Amikor a grapefruit és a rozmaring egy olyan klasszikussal találkozik, mint a Tom Collins, abból rossz dolgok nem sülhetnek ki. Az italhoz a ginválasztás is szinte adott volt, mivel a Beefeater 24-et grapefruitos és teás jegyei tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy frissítő hosszú italokba használjuk. A rozmaringszirup pedig a Befeater 24 japán sencha és kínai zöld teás ízjegyeit emeli ki finoman.

Hozzávalók:

 • 45 ml Beefeater 24
 • 15 ml házi rozmaringszirup
 • 90 ml friss pink grapefruitlé szóda

Így készítsük :

A rozmaringsziruphoz 3 dl vizet forralunk, amelybe 40 dkg cukrot teszünk. Amikor a cukor feloldódott, a még mindig forró sziruphoz 5 db rozmaringágat teszünk, majd 10 percig tovább forraljuk. Végül az ágakkal együtt egy üvegbe öntjük, 24 órát hagyjuk állni, majd átszűrjük és immár az ágak nélkül üvegbe tesszük, 24 órát hagyjuk állni, majd átszűrjük és immár az ágak nélkül üvegbe tesszük. Az összetevőket (kivéve a szódát) shakerben rázzuk össze majd szűrjük jégre egy jéggel teli hosszú pohárba, szódával húzzuk fel, majd óvatosan keverjük meg. Rozmaringágacskával és grapefruitszelettel díszítsük.

A Beefeater a világ legtöbb díjat elnyert ginmárkája. Az egyetlen London Dry Gin a nagy ginmárkák között, amely a mai napig Londonban készül. Desmond Payne, a Beefeater lepárlómestere 50 éves gyakorlatával az egyik leghitelesebb szakember a világon. A Beefeater London Dry meghatározó ízjegye a citrusosság. Az alap London Dry mellett a Beefeater család tagjai napjaink nagy kedvencei a Pink Strawberry és a Blood Orange, és a világ első tea ízesítésű ginje, a Beefeater 24, valamint a klasszikus Beefeater citrusos ízeit egy kis zöldfűszeres csavarral megbolondító Beefeater London Garden.

A figyelmetekbe ajánljuk