A Margarita egy tequilából, narancslikőrből és limeléből álló koktél, amelyet gyakran sóval a pohár peremén szervíroznak. Az italt jéggel felrázva, jéggel keverve (fagyasztott margarita), vagy jég nélkül szolgálják fel. Bár a Margaritát ma már sokféle pohártípusban felszolgálhatják, a sima hagyományos poharaktól kezdve és borospoharakon át, az italt hagyományosan a névadó margarita kehelyben szolgálták fel, amely a koktélpohár és pezsgőspohár különös keveréke.


Hozzávalók:

  • 50 ml tequila
  • 20 ml Triple Sec
  • 15 ml frissen facsart lime-lé

Az előhűtött pohár szélét sóval krusztázzuk, de szigorúan csak a felét, hogy az illető, akinek készítjük tudja sóval is és anélkül is fogyasztani a koktélt. Az előhűtött shakerbe mérjük az összetevőket, ezt pedig jéggel alaposan összerázzuk,és duplán leszűrjük a pohárba.

Friss

Egy vagyont spórolhatunk, ha elhagyjuk ezt a három szokást

Mindannyian álmodozunk luxusutakról, tengerentúli kirándulásról, vagy éppen egy saját otthonról, családról. Ehhez mind pénz kell, és a legtöbbünknek, de nem egyszer a jómódúbb embereknek is spórolni kell rá. A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ez hatványozottan fontos, így az alábbiakban bemutatunk néhány olyan dolgot, amelyek mellőzésével nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk