A nyár nagy kedvence
Fotó: Freepik

5+1 dolog, amit biztosan nem tudtál az Aperolról

A rozé mellett az Aperol a nyár másik elengedhetetlen kelléke; hívogató, vibráló narancssárga színe nemtől függetlenül minden korosztály kezében jól áll. Belekortyolva nyári koktélunkba átjárja testünket a dolce vita érzés, lehunyt szemünk előtt megjelenik az azúrkék tenger és a hetyke pálmafák...


Mennyire ismerjük jól az italunkat? A Vinepair több érdekességet is összeszedett, mi most ezekből hozzuk a legizgalmasabbakat.

1. Az Aperolt két fiútestvér alkotta meg

www.instagram.com

Login • Instagram

Luigi és Silvio Barbieri 1912-ben örökölték meg apjuk likőrgyártó üzemét és elhatározták, hogy letérnek a hagyományos útról és valami igazán különlegeset alkotnak. Sikerült is nekik...

2. Az Aperol receptjén hét évig dolgoztak

www.instagram.com

Login • Instagram

1919-ben debütált a világmegváltó ital, amelyet azóta is ugyanazon recept alapján készítenek. Ez természetesen titkos, noha egészen híres hasonlóságok is vannak.

3. Az Aperol nem campari

www.instagram.com

Login • Instagram

Ugyan az Aperol a Campari cégcsoport tulajdonában van, és mindkét ital igazi partikellék keserűlikőr, a két alkohol különbözik. Hogy miben? A campari magasabb alkohollal és erősebb kesernyével bír, míg ezzel szemben az aperol a könnyedebb stílust képviseli: éppen annyi kesernyével, hogy az instára lőtt fotónkon ne rántsa össze a szánkat és még bátran tudjunk mosolyogni a kamerába, de egyéb jó tulajdonsága is van.

4. Az Aperol diétás ital

www.instagram.com

Login • Instagram

Az aperol gyógynövényes, citrusos, édeskés ízvilága azt sugallaná, hogy a dietetikusok minden bizonnyal elítélik a fogyasztását. Meglepő, de egy pohár belőle ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy pohár szürkebarát. Tekintettel arra, hogy idén 101 éve gyártják már, és a 20. század elején nem igazán számolták még a kalóriákat az emberek, simán mondhatjuk, hogy megelőzte a korát száz évvel.

5. Az Aperol magasabb alkohollal bír egyes országokban

www.instagram.com

Login • Instagram

Németországban egész komoly, 15 százaléknyi alkoholtartalma van italunknak, ami néggyel több, mint nálunk. Hogy miért? A német adótörvény szerint az ennél kevesebb alkoholtartalmú italok palackja után különadót kell fizetni. Fontos piacot veszítene ezzel az Aperol, hiszen nem csak habzókkal lehet fogyasztani kedvenc koktélunkat.

+1 Az Aperol sörrel kombinálva is működik

www.instagram.com

Login • Instagram

Ehhez nincs több hozzáfűznivalónk, mindenki próbálja ki maga!