Semmihez sem fogható a szabadság azon érzése, amikor egy vitorláson van az ember, miközben hagyja magának, hogy kissé elvesszen a messzi táj gyönyörűségében. Ennél persze sokkal többről szól ez a sport, ám a hozzá tartozó életérzés vitathatatlanul páratlan. Mivel lehet örömöt okozni egy vitorlázónak? Van pár tippünk!

A hangszóró

Stílusos, minőségi és lehengerlő – így lehetne a legkönnyebben körülírni a Louis Vuitton Horizont Light Up Speaker hangszóróját, melyet az ikonikus Toupie kézitáska ihletett. A vezeték nélküli eszköz a legmagasabb minőséget képviseli, mind technikában, mind pedig dizájnban, nem mellesleg pedig akár 15 órán át hű társunk lesz a vízen.

Ár: ~ 1 170 ezer HUF

A kabát

Helly Hansen

Bár ideális esetben a vitorlázást kellő mennyiségű széllel és jó adag napsütéssel tervezzük, azonban ennyire mégsem kiszámítható ez a sport. Éppen ezért szinte elengedhetetlen egy kifejezetten erre a célra kialakított kabát. A Helly Hansen óceáni versenyzőkkel együtt kifejlesztett terméke maximális védelmet nyújt a vitorlázóknak: az ötrétegű, masszív kabát megbízható kedvence a tengerészeknek, hiszen teljesen vízálló, illetve szélálló, ugyanakkor a mobilitás is prioritás volt a kialakítás során.

Ár: ~ 380 ezer HUF

Az óra

Garmin

Ha van igazán nélkülözhetetlen kiegészítő egy hajós számára, akkor az a Garmin quatix 6X Solar titanium órája. Hogy mit tud? A kérdés inkább az, hogy mit nem! Az órán keresztül vezérelhető róla a fedélzeti multimédiás rendszer, az autopilot alkalmazáson keresztül kormányozhatunk a kormánytól távolabbról is, valamint rögzíti a motorfordulatszámot, a vízmélységet, vagy épp a széladat is.

Ár: ~ 460 ezer HUF

A cipő

Tom Ford

A klasszikus vitorlás cipő már jó ideje meghódította a kifutókat is a deck után. A 100%-ban bőrből készült Tom Ford darab tökéletes viselet mind a hajóra, mind pedig a kikötőben eltöltött vacsorára. Az olasz cipő hozza a tőle elvárt magas minőséget és stílusosságot.

Ár: ~ 380 ezer HUF

A könyv

gestalten.com

Mit csinál egy hajós, ha épp nem vízen van? Egyszerű: a vízre vágyik! A Sailing The Seas című kiadvány tökéletes ajándék lehet egy kapitány számára, aki mindig a következő célpontot szeretné meghódítani. A 256 oldalas könyv rengeteg hasznos információt tartalmaz és persze meseszép fotókat.

Ár: ~ 17 ezer HUF