Egy lélegzetelállító vízesés és 9 cool dolog az internetről
Unsplash/Rostyslav Savchyn

Egy lélegzetelállító vízesés és 9 cool dolog az internetről

A világháló már egy jó ideje az életünk szerves részévé vált, szinte elképzelni sem tudnánk nélküle a hétköznapokat. Milliónyi információ és érdekesség tárul elénk nap mint nap. Hetente jelentkező cikksorozatunkban olyan izgalmas fotókat és videókat gyűjtünk össze az internetről, amelyek hatással voltak ránk az elmúlt héten.


1. Utazni, utazni, utazni

A vírushelyzet és a korlátozások következtében egy darabig még nem láthatunk világot, így addig az ehhez hasonló videók nyújthatnak vigaszt számunkra. Mexikói vízesés, szentimentiális aláfestőzene, lenyűgöző drónvideó.

2. Bridgerton-baki

A Bridgerton család az elmúlt időszak egyik legnagyobb kasszasikere, a premier óta csaknem 63 millió ember izgulta végig Simon Basset és Daphne Bridgerton szerelmének történetét. Aligha akadt olyan néző, aki ne csodálta volna meg a káprázatos jelmezeket és aki egy pillanatra ne kívánta volna azt, hogy bárcsak ebben a korban élhetne. Ám egy jól ismert divatszakértő, Karolina Żebrowska hamar összetörte nők ezreinek álmait: állítása szerint a gyönyörű ruhaköltemények jócskán eltérnek a valóságtól, bár tagadhatatlanul remekül működnek a filmvásznon.

3. Így hajtogass ázsiai töltött tésztát!

A pandémia ideje alatt számtalan étterem és kifőzde zárva tart, ez pedig jelentősen megváltoztatta az emberek étkezési, illetve főzési szokásait. Olyanok is fakanalat ragadnak, akiknek eddig esze ágában sem volt. Ennek okán a gasztronómiával kapcsolatos videók iránti érdeklődés rohamosan megnőtt, és rengeteg praktikus anyagot találhatunk a világhálón – mint például ez a tésztahajtogatós útmutatót.

4. Időutazás a Lufthansával

Három perc erejéig visszautazhatunk az időben és bepillantást nyerhetünk, milyen volt az 50-es években a német légitársasággal repülni.

5. Nagy ember

Getty Images /Robert Alexander

A képen látható pár a Hirshhorn Múzeum és Szoborkertben tett látogatásakor igencsak meglepődhetett, amikor megpillantották az óriási poliészter szobrot. Ron Mueck ausztrál művész sarokban gubbasztó gigantikus alkotásának címe a Nagy ember.

6. Márpedig sárkányok léteznek! 

Az adrenalinfüggők és a tandemugrás szerelmesei valószínűleg imádnák a videóban szereplő „sárkányt". Egy férfi belebújik szárnyas repülőruhájába, majd egy bátor jelentkező rajta ülve ugrik ki a több ezer méretes mélységbe – valóban olyan élményt nyújtva, mintha egy mesevilágba csöppenne és éppen kedvenc házi sárkányán repülne.

7. A szobrász, aki drótból készít mesterműveket

Connie Adams jól ismert arról, hogy szinte bármiről képes hihetetlenül részletes állatszobrokat készíteni. Leghíresebb alkotása a különféle drótokból kreált óriásló, amely elbírja a művész teljes testsúlyát. Zseniális!

8. Kreatív edzés

Különös találkozás, mégis a vízalatti hokinak és a cselgáncsnak több köze van egymáshoz, mint gondolnánk. Pánczél Gábor, a férfi cselgáncsválogatott szövetségi kapitánya különféle játékmódszerekkel próbálja fejleszteni a sportolók kondícióját.

9. Majomfark szakáll

A divat időről időre ismétli magát, de a majomfarok szakállról talán még kevesek hallottak. A bizarr trend alapján a férfiak felemásan vágják le az arcukon lévő szőrt, mintha egy kis maki farkincája kunkorodna az arcukon. Remélhetőleg az eszement hóbort megmarad a viccelődés szintjén, és nem válik valóban sikkes és elterjedt viseletté.

10. Mi jut eszedbe a ketchupról?

Titkos kutatást végzett az amerikai Heinz vállalat. A világ számos különböző pontján élő embereket kértek meg arra, hogy rajzoljanak le egy ketchupos flakont, mindezt persze úgy, hogy az alanyoknak sejtelmük sem volt arról, ki kéri őket erre. A végeredmény pedig magáért beszél!

A figyelmetekbe ajánljuk