Doug, a mopsz most tényleg kitett magáért!


A mopszok úgy általában is örömöt okoznak az embernek. Kinek ne melengetné meg a szívét egy apró, hurkás, röfögő és szörcsögő kutya, aki természeténél fogva nem is keseríti meg az ember életét. De mit mondjunk akkor a mopszok királyáról, Dougról?

Doug koktélozik

Instagram/itsdougthepug

Aki nem ismerné az internet egyik kedvenc kutyáját, azoknak egy kis gyorstalpaló.

Doug, a mopsz 2012 május 8-án látta meg a napvilágot, és nem sokáig élvezhette a kanapén ücsörgő mopszok átlagos életét, ugyanis

nagyon hamar a popkultúra királyává vált.

Doug a különgépével utazik

Instagram/itsdougthepug

Beszédes, hogy a Facebookon hatmillióan, a TikTokon 5,7 millióan, az Instagramon négymillióan és a Twitteren is 2,7 millióan követik Doug mindennapjait. Kétszer is megnyerte a People's Choice-díjat a kedvenc állatok kategóriájában, a legnagyobb hírességekkel találkozik, Nashville polgármestere pedig május 20-át hivatalosan is „Doug, a Mopsz" nappá nyilvánította. Nem csoda, hogy

a Forbes 2018-ban a második legmeghatározóbb háziállatnak nevezte meg.

Tényleg szupersztárról van szó.

Doug napozik a legújabb pizzás fürdőruhájában

Instagram/itsdougthepug

Viszont a sztárság felelősséggel is jár, amivel Doug is tisztában van. Ezért decemberben megalapította a saját jótékony szervezetét Doug the Pug Foundation néven, amivel komoly céljai vannak. A jövőben azon fog dolgozni, hogy segítséget nyújtson a daganatos és más betegséggel küzdő gyerekeknek. Mindehhez nem csupán a nevét és az arcát adja: személyesen látogatja meg a gyerekeket, akiknek hatalmas örömet okoz, ahogy körbenyalogatja őket, és nyilván rajonganak érte.

Doug az arcpuszik mellett adományokat is ad, amit az alapítványa gyűjt majd össze, hogy anyagilag megkönnyítse a szülők életét.

Doug ezzel a lépésével végleg bebizonyította, hogy nem csak egy külsőséges celebritás, hanem az egyik legjobb eb a Földön.

Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk