Wilbur, a francia bulldog lett az új kutyapolgármester egy 500 fős faluban
Getty Images Hungary

Wilbur, a francia bulldog lett az új kutyapolgármester egy 500 fős faluban

Tartalmas és rendkívül megterhelő kampányon vannak túl a résztvevők.


Novemberben az év egyik legfontosabb választása zajlott az USA-ban. Újabb négy éves ciklusra szavazhattak bizalmat a helyiek, és választhattak vezetőt maguknak. Ugyan nem az amerikai elnökválasztásról van szó, hanem a Kentucky állambeli Rabbit Hash falujáról, ami sajátos hagyományokkal rendelkezik:

négyévente megválasztják a település kutyapolgármesterét.

A hagyomány az 1990-es évekig nyúlik vissza, és az 500 fős falu különlegessége (azon kívül, hogy kutyákat választanak polgármesternek), hogy történelmében soha nem volt tényleges személy városvezetői pozícióban. Az egészet egy Don Claire nevű férfi találta ki, aki úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne valamilyen állatot – nem feltétlenül kutyát – választani a város polgármestereként a helyi adománygyűjtő rendezvénnyel egybekötve.

Azóta Rabbit Hash elfogyasztott már öt kutyapolgármestert. Az előző, 2016-2020-ig tartó ciklusban egy Brynn nevű pitbull regnált, de most trónfosztás történt, hiszen

a falu új ura és parancsolója Wilbur lett, egy 6 hónapos francia bulldog személyében.

Wilbur, Rabbit Hash kutyapolgármestere

Rob Stone

Wilbur gazdája, Noland elmondta, hogy nem volt zökkenőmentes a kampány, és nehéz időszakon vannak túl a polgármesterrel. Noland szerint Wilburnak rengeteg interjút kellett adnia, éjjel-nappal kamerák vették körül, rengeteg másik háziállat kelletlenkedett a közelében és az állandó has- és fülvakarást is tűrnie kellett a kampányidőszakban.

Még nem tudni, hogy mi lesz a legelső intézkedése a pofátlanul fiatal kutyapolgármesternek, de az biztos, hogy már szép sikereket ért el, hiszen újra sokan felfigyeltek az aprócska falura, és az adománygyűjtésen is a szokásosnál magasabb összeg gyűlt össze.

(NBC News)

A figyelmetekbe ajánljuk