HAUSER és Pablo Sainz Villegasa Virtuózok V4+ sajtótájékoztatóján
KRQ

Világsztárokkal tér vissza a Virtuózok V4+

Novembertől ismét minden klasszikus zenét kedvelő füle és tekintete a tévé képernyőre tapadhat, ugyanis öt ország tehetségeivel jelentkezik a Virtuózok V4+ a Dunán.


Hazánk legnagyobb komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói. Idén a Visegrádi Virtuózok+Szlovénia” műsorfolyam kerül adásba, ezáltal akár 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió gazdag zenei hagyományai mellett a résztvevők kultúráját.

„Az idei már a harmadik Virtuózok V4+ műsor, ami nemzetközi színtéren valósul meg. Köszönjük, hogy továbbra is velünk tartanak a nagynevű zsűritagok, mentorok és közreműködők, akiket már régi jó barátokként köszönthetünk, mint Maestro Plácido Domingo, Miklósa Erika, illetve újonnan is csatlakozott hozzánk több világsztár, mint Pablo Sainz Villegas, Harvey Goldsmith, Guy Pratt, akikkel együtt tovább haladhatunk a tehetségkutatás- és gondozás útján.

– mondta Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és producere.

HAUSER

KRQ

És ha már tehetséggondozás, idén újabb szintre lép a támogatás. HAUSER, aki 2014-ben találkozott először a Virtuózokkal, létrehozta saját alapítványát, a HAUSER Music Foundation-t, amelynek célja sok ponton találkozik a Virtuózok küldetésével. „Segíteni szeretnék azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs lehetőségük a tehetségük kamatoztatására, ennek kapcsán minden évben támogatni fogja a HAUSER Music Foundation a Virtuózokat pénzügyi hozzájárulással is” – mondta el a világhírű csellista, továbbá hozzátette, hogy Peller Mariann-nal és Harvey Goldsmith-szel együtt megalapítják közös Talent Management irodájukat is, mellyel főként a Virtuózok által felfedezett tehetségeket fogják segíteni karrierjükben.

Virtu\u00f3zok V4+ teljes csapata a 2022-es sajt\u00f3t\u00e1j\u00e9koztat\u00f3n

KRQ

Hogyan is zajlik az idei tehetségkutató?

A versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek. Az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyernek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint egy értékes porcelán hegedűvel is gazdagodnak. A műsor a magyar válogatóval indul, novemberben öt ország hét tévécsatornáján lesz látható, várhatóan 70 milliós emberhez út el televíziós és online platformokon keresztül. Az évadot lezárandó december 19-én a Magyar Állami Operaházból élő közvetítéssel, különkiadással jelentkezik a Virtuózok, melyben nagynevű művészdinasztiák ifjabbik generációja fog ülni a zsűriszékekben, mint például Plácido Domingo Jr., akinek nevéhez fűződik a Virtuózok V4+ főcímdala, mentorként is részt vesz a produkcióban, valamint idén a backstage műsor házigazdája is lesz Zavaros Eszter operaénekessel együtt.

A magyar válogató zsűrije: Miklósa Erika, Balázs János, Batta András, Bogányi Gergely, Káel Norbert, Keller András. Idén először nem kizárólag a klasszikus zene neves művészei, hanem a nemzetközi zeneipar nagynevű szereplői, koncert promóterei is helyet foglalnak a nemzetközi zsűriben: HAUSER, Pablo Sainz Villegas, Guy Pratt, Harvey Goldsmith, Steven Mercurio, valamint a döntőben Maestro Plácido Domingo.

Komolyzene a Hard Rock Hotel Budapestben

\u200bHard Rock Hotel Budapest

Hard Rock Hotel Budapest

Július 10. és 23. között egyfajta közösségi térré alakult át a Hard Rock Hotel Budapest, mely nemcsak a Virtuózok próbáinak ad helyet, de dedikált étel- és ital különlegességekkel, illetve napi élőzenei programokkal készül a nagyközönség számára; vendégeit pedig egy, kifejezetten a Virtuózokkal való együttműködésre hangolt exkluzív szállodai csomagajánlattal várja. A nagyközönség is mindennap részese lehet a szálloda lobbijában megrendezett zongoraesteknek 18 és 19 óra között, ezáltal is betekintést nyerve a klasszikus zene világába, ahol kedvenceikkel is találkozhatnak. A zongoraestek sztárfellépője Balázs-Piri Soma lesz, a 2018-as Virtuózok verseny győztese, akit 2021-ben Junior Prima-díjas előadóvá választottak, továbbá a „Magyarországi Komolyzene Ifjú Nagykövete” címet is viseli, a Virtuózok családjának egyik legnépszerűbb fiatal zenésze. Többször fellépett a legkiválóbb zenekarokkal, olyan karmesterek vezényletével, mint Maestro Plácido Domingo, Hollerung Gábor és Eugene Kohn. Érdemes betérni akár csak egy koktélra is, hiszen bárki beleshet a próbák kulisszái mögé és személyesen is találkozhat a kis Virtuózokkal, Balázs-Piri Soma minden este más Virtuózt fogad.

\u200bHard Rock Hotel Budapest Sessions \u00e9tterem

Hard Rock Hotel Budapest

Nemcsak a Hard Rock Hotel Budapest, de a hotel Sessions étterme is komolyzenei fellegvárrá alakul át. A bisztró állandó kínálata egy Virtuózok két- vagy háromfogásos menüvel bővül: az előétel kaliforniai paprika-medvehagyma-újhagyma-ananász kvartettel színesített paradicsom consommé, a főétel Sessions Signature Burger, a desszert pedig a fagyasztott eperrel újragondolt hűsítő madártej, ami tökéletes lecsengés egy meleg nyári napon, valamint olyan különleges italokat is kipróbálhatunk, mint a gin alapú „Levendula Cselló”, mely a citromnak, levendula szirupnak, magyar pezsgőnek és narancsvirágnak köszönheti egyedi ízét.

A figyelmetekbe ajánljuk