Házi koncert a híres magyar zenekartól? Rendeld meg ingyen!
Budapest100 / Polinszky Tibor

Házi koncert a híres magyar zenekartól? Rendeld meg ingyen!

A Budapesti Fesztiválzenekar közismert innovatív kezdeményezéseiről: most ismét egy új ötlettel álltak elő. Kamaraformációik több mint 200 lakóházba látogatnak el júniusban Budapesten.


Élő zenét élvezhetünk saját ablakunkból vagy erkélyünkről

Kamarazen\u00e9szek pr\u00f3ba k\u00f6zben

Kamarazene - itt még beltérben

BFZ Budapesti Fesztiválzenekar Facebook

A Fesztiválzenekar tagjai hisznek benne, hogy a járvány idején is szükség van zenére, ezért is készülnek ingyenes szerenáddal a fővárosiaknak. A zenészek júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak.

A 10-15 perces ingyenes szerenádot ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek. Fontos a lakók egészségének és biztonságának megőrzése: a minikoncertek ezért nem nyilvánosak, csak az adott ház lakóközösségének szólnak.

Fischer Iván az otthoni zenehallgatásról

Fischer Iv\u00e1n otthon\u00e1ban \u00fcl egy zongora mellett

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója

BFZ Budapesti Fesztiválzenekar Facebook

A közönségnek egyelőre még várnia kell arra, hogy visszatérhessen a koncerttermekbe, de a Fesztiválzenekar addig sem szeretné egyedül hagyni a főváros lakóit – ezért is készülnek ajándékkoncertekkel. „Kérjük, minél többen hallgassák a zenét otthonaikban, mi csak egy kis mosolyt és tapsot kérünk viszonzásul" – mondja Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója.

A szerenádok mellett hétköznaponként folytatódnak a zenekar online Karanténestjei – most tartanak az 54. koncertnél – minden második hétvégén pedig új online Kakaókoncerttel jelentkeznek Fischer Iván vezetésével.

A sorozat mások mellett a Budapest 100 és a Kortárs Építészeti Központ együttműködésével jön létre.

Ha szeretnéd, hogy nálad is szerenádozzon a Fesztiválzenekar, írj a szerenad@bfz.hu e-mail-címre!

További információk a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján.

A figyelmetekbe ajánljuk