Megtartották a világ első távolságtartó koncertjét. Az Egyesült Királyságban rendszeresen megrendezik majd az eseményt. Kérdés, hogy átvesszük-e itthon is az alternatív megoldást.


A koronavírus-járvány miatt szinte az egész világon korlátozták a tömegrendezvények maximális létszámát. Itthon például csak a „garázskoncerteket" engedélyezték 500 fő alatt, ami jelentős bevételkiesést jelent a zenészeknek és a szervezőknek is.

Erre született most az Egyesült Királyságban egy egészen kreatív és biztonságos megoldás: socially distanced koncertsorozatot indítottak 2500 fő részével.

A newcastle-i Gosforth Parkban rendezett buli elsőre furcsának tűnhet, de tekintettel a körülményekre, Magyarországon is megoldást nyújthatna mind a rajongók, mind a zenészek számára.

Sam Fender fellépésére a jegyek szó szerint percek alatt elkeltek: az 500, kordonokkal elszeparált fémemelvényen maximum öt közös csoport tartózkodhatott. Az emelvények között kizárólag szájmaszkkal lehetett közlekedni, és a sorok elkerülése érdekében előrendelésre volt csak lehetőség.


Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk