Így dalolja a legnagyobb klasszikusokat Tico, a papagáj
Youtube/Frank Maglio

Így dalolja a legnagyobb klasszikusokat Tico, a papagáj

Még csak húsz éves, de sok énekes irigykedne a zenei érzékére.

Irigylésre méltó bandatagot talált magának az 55 éves Frank Maglio: klasszikus dallamait egy papagáj énekli föl, nem is akárhogy. A gitáros fedezte fel a Tico névre keresztelt papagája muzikalitását, amit hosszú évek óta kamatoztatnak már. Tico ugyan nem tudja a zenék dalszövegeit, de a legprofibb vokálosokat megszégyenítve követi a számok dallamát.

Ráadásul kiváló zenei ízlése van a madárnak: a The Beatles, Bon Jovi és a Led Zeppelin világslágereit dalolja.

Tico már 2003-ban beköltözött a férfihoz, amikor korábbi gazdája nem tudta magával vinni, ezért a gitáros befogadta. Nem kellett sok idő, hogy felfedezze a madár zenei tehetségét, és pillanatok alatt első számú társa lett a dalok gyakorlásában.

Mindezt tavasszal kezdte videóra venni, és saját YouTube-csatornát is csinált maguknak, ahol többek között a „Here Comes the Sun" vagy a „Wanted Dead or Alive" slágereit dalolják közösen. A csatorna kiváltó oka a koronavírus és a karanténidőszak volt. Magilo így szeretett volna mosolyt csalni a nehéz időszakukat élő embereknek.

Egyébként nem egyedülálló este, hogy a papagájok ilyen gyorsan tanulnak, vagy kitűnnek madártársaiktól: az ősszel például öt papagáj forgatott fel egy komplett vadasparkot, mert annyit káromkodtak.

(The Sun)

A figyelmetekbe ajánljuk