Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a NASA Artemis-programjának hosszú távú célja egy, a Holdon kialakított űrállomás létrehozása, mely nagyban segítené az emberiség első Mars-expedícióját. A projekt elengedhetetlen része természetesen, hogy évtizedekkel az utolsó ilyen expedíció után ismét ember lépjen a holdra. Az űrügynökség eredetileg 2024-re tervezte a holdra lépést, ennek dátumát most elhalasztották.


A NASA legfrissebb jelentésében anyagi okokra hivatkozva valószínűsíti, hogy az eredetileg közel 3 év múlva esedékes időpont nem elérhető, mivel 2021 és 2025 között 28 milliárd dollárra (több mint 25 ezer milliárd forint – a szerk.) lenne szüksége ahhoz, hogy tartani tudja az ütemtervet.

Az űrügynökség hozzátette még, hogy a világjárvány, anyagilag és erőforrásokat illetően is egyaránt visszavetette a munkát, továbbá a rakétafejlesztés sem abban az ütemben halad, ahogy azt eredeti tervek alapján szerették volna. Bár valójában a projekt kivitelezése többletköltségek elfogadásán múlik, hogy a határidők tartása most már drágább, mint korábban volt. Ennek ellenére megvalósítható, hogy 2024-ben először lépjen ember a Holdra az Apollo-missziók után, de elég valószínűtlen, hogy minden a tervek szerint alakul.

Friss

Modric a legfiatalabb és legöregebb horvát EB gólszerző

A Real Madrid középpályása továbblőtte a horvátokat és egyúttal rekordot is döntött.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk