A Westminster apátság.

A Westminster apátság először nyitja meg a tetőterét a látogatók előtt

Nem akármilyen tetőterasszal gazdagodik az angol főváros.


A Westminster apátság a királynő platina jubileumi ünnepségének tiszteletére idén nyáron először megnyitja tetőterét a nagyközönség előtt, és ez hihetetlenül jó lehetőségnek tűnik arra, hogy elmerüljünk a XIII. századi épület látványában és történeteiben.

A történelmi jelentőségű helyszín tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik Londonra, valamint lehetőség van arra, hogy megnézzünk néhány gyönyörű gótikus kőépítményt és vigyorgó vízköpőt.

Hol a csapda? Nos, a 60 perces túra ára fejenként 70 font (31 500 Ft), ami enyhén szólva sem olcsó. A történelmet azonban nem lehet megfizetni, és a Westminster apátságban olyan élményekkel gazdagodhatunk, amit máshol garantáltan nem kapunk meg.

A Westminster apátság tetőterasza júniustól augusztusig havonta kétszer, péntekenként és szombatonként lesz nyitva. Az apátság hivatalnoka és a látogatói élményért felelős vezetője egy tízfős csoportot fog körbevezetni a túra során.

Sajnos a jegyek a tetőterasz megnyitásának bejelentése után néhány órával már elfogytak, de érdemes figyelni, hátha be tudtok jutni az angol város egyik legizgalmasabb történelmi helyszínének tetejére.

Forrás: Timeout


A figyelmetekbe ajánljuk