Erzsébet kirélynő és Fülöp herceg

Fogja vissza magát! Ezt kérték Erzsébettől, ha ott akar lenni férje megemlékezésén

Sűrű év elé néz az éppen 70. éve trónra lépett II. Erzsébet brit királynő, a jeles esemény miatt ugyanis számos királyi eseményen kell részt vennie. Ezeknek teljesítéséhez a 95 éves uralkodónak sok pihenésre is szüksége lesz, amivel természetesen közvetlen környezet is tisztában van.


A királynőnek a közelmúltban ráadásul ki kellett hagynia egy, a Nemzetközösség életében fontos eseményt, mivel koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták. Emiatt királyi segédei azt kérték az uralkodótól, hogy kicsit lassítson a tempón, főleg, ha nem akar lemaradni néhai férje, Fülöp herceg hónap végi megemlékezéséről – írja a brit MarieClaire.

Egy Erzsébethez közelálló forrás szerint a királynő munkatársai azt kérték a brit uralkodótól, hogy kicsit vegye lazábban a dolgokat, mivel mobilitásával is gondok vannak már.

Ingrid Seward királyi író szerint ez Erzsébet számára is fontos, hiszen „ha nem tud megfelelően mozogni, akkor biztosan nem akarja, hogy ezt a tévében közvetítsék a férje tiszteletére rendezett eseményen.”

A 2021 áprilisában elhunyt Fülöp hercegről egyébként március végén emlékeznek meg a Westminster-apátságban egy hálaadó istentiszteletet keretein belül.

A figyelmetekbe ajánljuk