diszkó szórakozühely piros fények

A techno fővárosa – 4 berlini klub, amit nem érdemes kihagyni

Berlin az őrület városa, legalábbis, ha az éjszakai életről van szó. Amikor az emberek azt mondják, hogy egész hétvégén Berlinben buliztak, akkor nagy eséllyel szó szerint 72 órán át tartó mámort éltek át. A techno fővárosában pedig nem érdemes kihagyni ezeket a szórakozóhelyeket!


Berghain

A Berghain a város leghíresebb szórakozóhelye – és egyesek szerint a világ legjobbja – nem csak a világszínvonalú technóról szól: ez egy életforma. A fáradhatatlan törzsvendégek pedig templomnak nevezik a klubot. A nyitott légkör, a liberális hozzáállás, a különc karakterek, a gondosan megőrzött ipari épület és természetesen a gigantikus hangrendszer még a „nem klubos" embereket is megrészegíti.

Péntek éjféltől egészen hétfő reggelig nyitva van. A klubba azonban olykor nehézkes a bejutás, ha valaki nem úgy viselkedik, esetleg nem megfelelő öltözetben jelenik meg, nem léphet be. Ha viszont már bent vagy, zéró toleranciát alkalmaznak a kamerák használatára; számíts arra, hogy azonnal kidobnak, ha nem tartod be a szabályokat.

Ez is érdekelhet: 5 remek program, amit Berlinben csinálhatsz

Anomalie Art Club

Jöjj a szórakozásért, és maradj a művészetért! Az Anomalie Art Clubban találhatóak a berlini klubszcéna leglenyűgözőbb látványtervei. Az elmúlt két évben a világ minden tájáról érkeztek techno DJ-k, valamint hang-, fény- és installációs művészek. De az Anomalie filmvetítéseknek, művészeti kiállításoknak és szabadtéri rave-partiknak is otthont ad.

 Loophole Berlin

A romos egykori bordélyház, a Loophole egyaránt vonzza a punkokat és gótokat, akik különféle kísérleti elektronikus zenére ringatóznak, olcsó söröket isznak, és élvezik a laza hangulatot.

Ritter Butzke 

A Ritter Butzke közvetlen hangulatának köszönhetően a partik fellegvárává vált Berlinben. A rendezvények közé tartoznak különféle partisorozatok és más-más techno-centrikus ajánlatok. A klub évekig illegális bulikat tartott, de mostanra már legálissá vált. Ez a Berghain tökéletes ellentéte, a látogatók tömegével érkeznek és kedves kidobóemberekkel találkozhatnak, akik időnként lovagnak öltöznek. Ugyanis a ritter szó németül lovagot jelent.

A figyelmetekbe ajánljuk