A Louvre, Párizsban.

A művészet szerelmese vagy? Akkor ebbe a 3 városba el kell látogatnod!

Sokak szerint Európa a világ kulturális központja, hiszen kontinensünkön számtalan fantasztikus múzeum és galéria áll a nagyérdemű rendelkezésére. Az alábbi cikkben három olyan európai várost mutatunk be, ahova muszáj ellátogatnod, ha a művészet szerelmese vagy.



Berlin, Németország

Egy n\u0151 \u00e1ll a Berlinben.

Claudio Schwarz/Unsplash

Az art-rajongóknak a menő és eseménydús művészeti központ kifejezésről egyértelműen Berlin jut az eszükbe. Ha művészetről van szó, a német főváros minden ízlést kielégít.

A Museumsinsel (Múzeumsziget) a berlini művészeti élet központja (az egész sziget az UNESCO világörökség része). A szigeten öt múzeum található, köztük a Gemaldegalerie, amely a 13. századtól a 18. századig terjedő időszak lenyűgöző gyűjteményeit mutatja be, valamint az Alte Nationalgalerie (Régi Nemzeti Galéria), amely a neoklasszikus, romantikus és impresszionista művészetnek ad otthont.

Szintén a Museumsinsel-en található Pergamonban egy iszlám művészet gyűjteményt vehetjük alaposabban szemügyre, a Neues Museumban egyiptomi kincseket tekinthetünk meg, a Bode Museumban pedig a szobrászatot ünneplik.

Berlin a globális kortárs művészeti élet élvonalába tartozik. A városban több mint 700 művészeti galéria működik, és a becslések szerint 6-7000 művész él itt. Berlin az előbb említett tárlatok mellett tele van élvonalbeli kiállításokkal, furcsa galériákkal és kísérleti eseményekkel.

London, Egyesült Királyság

A Tower Bridge Londonban.

Veliko Karachiviev/Unsplash

London művészeti szempontból a világ egyik legváltozatosabb városa, ahol a régi mesterek alkotásaival teli nagy galériáktól az avantgárd installációkkal zsúfolt kis pop-up terekig minden megtalálható.

A Tate Modern, London leglátogatottabb turisztikai látványossága, a modern művészet kedvelőinek Mekkája, ahol többek között Picasso és Warhol alkotásai láthatók, míg a Saatchi Gallery a legmodernebb kortárs műveknek ad otthont. Az előbb említett helyszínek mellett a Tate Britainbe is ellátogathatsz, ahol a brit művészeket ünneplik.

Amennyiben valami hagyományosabbra vágysz, a Trafalgar Square-en található Nemzeti Galéria Michelangelo, Rembrandt, Monet, Leonardo Da Vinci, Picasso, Raffaello és Van Gogh műalkotásainak ad otthont.

Az állandó tárlatok mellett egész évben eklektikus kiállítási programokat kínál a Piccadillyn található Royal Academy of Arts, a Somerset House-ban található Courtauld Gallery és a Barbican művészeti galéria is.

Párizs, Franciaország

Az Eiffel-torony P\u00e1rizsban.

Chris Karidis/Unsplash

Párizs a világ művészeti fővárosa, köszönhetően hihetetlen középkori műemlékeinek, múzeumainak és ötletes galériáinak. A francia fővárosban több mint 1000 különböző művészeti opció közül választhatunk!

Párizs leghíresebb múzeuma minden bizonnyal a Louvre. A múzeum főbejárataként szolgáló híres, 20 méter magas üvegpiramis és a Leonardo Da Vinci által festett Mona Lisa mellett több tízezer műalkotást tekinthetünk meg itt.

A Musée d'Orsay az impresszionisták és posztimpresszionisták paradicsoma. Itt többek között Monet és Renoir Degas, Pissarro és Van Gogh művei versengenek a figyelmedért.

Ha valami modernebbre vágysz, látogass el a Centre Georges Pompidou-ban található Nemzeti Modern Művészeti Múzeumba, ahol Picassótól Warholig a leglátványosabb festmények, szobrok, fotográfiák és műtárgyak tömkelege várja a látogatókat.

Forrás: Travel+Leisure

A figyelmetekbe ajánljuk