Négy romantikus város, amit érdemes felfedezned a szerelmeddel

Négy romantikus város, amit érdemes felfedezned a szerelmeddel

Soha nem lehet elég szeretet a mindennapjainkban, különösen akkor, amikor a körülöttünk lévő világ egyre kaotikusabbnak tűnik, mint valaha.


Velence, Olaszország

Unsplash / Damiano Baschiera

Kevés olyan város van a világon, amelyik úgy testesítené meg a romantika idilli fogalmát, mint Velence. Itt minden utca sarok egy kincs, napkeltétől napnyugtáig és azon túl is, a keskeny csatornák és a reneszánsz építészet egy igazi csodavilágba repíti a látogatókat. Ezek mellett pedig természetesen a remek éttermek sem elhanyagolandók. Velence kétségtelenül a szerelmesek városa, idősek és fiatalok számára egyaránt.

​Marrákes, Marokkó

Unsplash / MAX LIBERTINE

A színek, az illatok, a hangok és a látnivalók, Marrákes az a fajta hely, amely izgalommal ébreszti fel újra az érzéseket. Történetesen a luxus városaként is ismert, ahol minden díszes palotát és romantikus gyógyfürdő- és wellnesslehetőséget felfedezhetsz a szerelmeddel, amire csak szüksége lehet.

Kiotó, Japán

Unsplash / Sorasak

E lenyűgöző nemzet történelmi és kulturális fővárosa, Kiotó a klasszikus buddhista templomok, sintó szentélyek, hagyományos faházak és császári kertek városa. Az ételek hihetetlenek, az emberek kedvesek, a légkör pedig magával ragadó. Kiotó a legromantikusabb hely Japánban, ahol a bambuszerdők lélegzetelállító hangulatot nyújtanak egy esti sétához.

Prága, Csehország

Unsplash / William Zhang

Prága a történetek városa, amely évszázadok óta írók nemzedékeit ihlette meg, és ez az évek múlásával sem fog változni. A legtöbb figyelmet természetesen az Óváros kapja, de a külső kerületeknek is megvan a maga egyedi és romantikus hangulata, Karlin modern stílusától kezdve a Vinohrady pompájáig és azon túl.


A figyelmetekbe ajánljuk