Varázslatos kisváros romantikus várral és páratlan borbárral!

Tele vagyunk romantikus várakkal

Varázslatos kisváros romantikus várral és páratlan borbárral!

Ha végignézünk utazási célpontos bakancslistánkon, valószínűleg nem Sárvár lesz az első település a sorban; sőt, talán nem is szerepel rajta. Pedig ritka kincseket rejteget a kisváros, amely Budapestről kevesebb, mint másfél óra alatt elérhető!Borista, a kincsesláda

Sárvár megér néhány itt eltöltött feledhetetlen órát, vagy akár napot is: bebarangolhatjuk a Nádasdy-várat vagy wellnesshotelben lassulhatunk le, kiszakadva a dolgos mindennapok rohanásából, nyüzsgéséből. Budapestről indulva már egy másfél órás autózást követően akár egy borboltnak álcázott kincsesládikában is indíthatjuk a napunkat, ahol a borok mellett olívabogyók, olívaolajok, kézműves termékek egész hada ejti ámulatba az „éppen-csak-beugrottam-egy palack-borért" típusú vásárlót. Mindezt egy olyan hangulatos kis udvarban, amely vetekszik egy hamisítatlan dél-olasz turistamekkáéval.

A bolt előtt kitett asztalkánál ülve akár egész nap is elborozgathatunk vagy szürcsölhetjük szörpünket, belefeledkezve a szerteágazó történetű jövő-menő emberek látványába. A Borista kóstolóműhely és delikát Wawrzsák László tulajdonos ifjúkori álma volt, aki tíz éve „tért meg" és azóta szenteli minden idejét és energiáját a boroknak. Sárvári születésű, ismeri a környék minden zegét-zugát. Munkája révén azonban iskola után Pestre sodródott, de mint mondja, ő úgy csukta be maga mögött az ajtót annak idején, hogy tudta, egyszer visszatér még ide. A fővárosban esténként gazdasági terveken törte a fejét, ki is számolta, hogyan tudna 300 palack borral borboltot nyitni. Az idő múlásával aztán ezek a tervek megsárgultak, újak születtek, majd elindult a Borista is. Laci utólag számolta meg: 297 palack borral kezdte.

A szortimenten hosszan időzik el akár a magyarországi boros kínálatot jól ismerők szeme is: a megszokott nagy nevek mellett ugyanis sok kisebb termelőtől, köztük természetesen a Soproni borvidékről is kínálnak tételeket.

„Fontosnak tartjuk, hogy minden termelővel jó viszonyt ápoljunk, hogy úgy mutassuk be a borokat, ahogyan azt a borász is tenné" – meséli Laci párja, Nagy Zita.

Fotó: Galgóczi Németh Kristóf / VinCE Magazin

A sárvári Borista kóstolóműhely igazi kincseket rejt

Pompás wellnessfürdő feledteti a munkahelyi stresszt

Ódon vár és meghitt park várja a romantikus lelkeket

A figyelmetekbe ajánljuk