dijon főtér
Pláne, ha karácsonykor utazunk.

Moret-sur-Loing

Shutterstock

Csak képzeljük el, ahogyan egy középkori városkapukon keresztül, egy történelmi hídon át sétálunk, és lenézünk egy régi vízimalomra, amely a folyó közepén áll.

A közelben a folyóra néző éttermek és egy felfényezett, díszített főutca található. Moret-sur-Loing Fontainebleau-erdő peremén fekszik, és tökéletes, festői látvány fogad minket. Ha valaha is szeretnénk egy franciaországi képeslapot küldeni, a Moret-sur-Loing-i hídról nyíló kilátás biztosan az egyik legjobb választás. Nem meglepő, hogy a festő Alfred Sisley-t is megihlette a város.

​Saint-Germain-en-Laye

Shutterstock

Ha Párizsban járunk mindenképp érdemes átugrani Saint-Germain-en-Laye városába. A Szajna túlpartján fekvő település egy dombon fekvő festői helyszín, ahol nemcsak a kilátás, de maga a kisváros is filmbe illő.

St-Germain-en-Laye piacterén minden kedden, pénteken és vasárnap friss élelmiszerek és termékek csodálatos választékát kínálják az árusok. A szűk, macskaköves utcák, amelyek egy kastélyhoz és a párizsi kilátáshoz vezetnek, elég ok arra, hogy beleszeressünk a városba.

Ha ehhez pedig hozzáadjuk a karácsonyi hangulatot, az élmény tökéletes lesz. Sokan választják St-Germain-en-Laye-t Párizs központja helyett, főként a közösség, a báj és a város furcsasága miatt – és mindez Párizstól 20 percre.

Dijon

Shutterstock

Dijonban rengeteg eldugott sarkot, görbe történelmi házat találhatunk a varázslatot hangulata mellett.

Karácsonykor ezek a különleges kis sarkok felvilágosodnak és megtelnek piaci standokkal. Különösen a Place Francois Rude sarka, amely talán a legelbűvölőbb pontja a városnak.

A Place Darcy téren és a Rue de la Liberté utcában mintegy 60 faházban gyönyörű kézműves termékeket árulnak, és Dijon híres konyhájának legjava itt található. Az ünnepekor egy kis extra élvezetet a piaccsarnokban található szarvasgombapiac nyújthat.

A Gustave Eiffel által tervezett vásárcsarnok az egyik legikonikusabb filmes helyszín, ahol a helyiek a szezonális bevásárlás mellet egy pohár bor mellett találkoznak a barátaikkal.

Reims

Shutterstock

A francia Champagne-régió fővárosa karácsonykor mutatja meg magát igazán azzal a karácsonyi vásárral, amely a történelmi katedrális köré csoportosul, ahol Franciaország királyait koronázták egykoron.

Ha a város többi részével nem törődnénk, akkor sem maradunk élmény nélkül: érdemes végig sétálni a piacon, ahol a kisvasút mellett karácsonyfák borítják a teret, ahol forralt borral és meleg ételekkel teli faházak és kézzel készített karácsonyi dekorációkat találhatunk.

Ami Reims városát kiemeli a filmes helyszínek közül, azok a kis pezsgőboltok, amelyek az egész piacon felbukkannak. Hangulatos kis sarkokon fellelhetők, ahol meleg takarót és egy pohár pezsgőt kaphatunk, és elképzelhetjük, ahogy valaki találkozik élete (jövőbeli) szerelmével.


(Travel Waits)


A figyelmetekbe ajánljuk