Berlinben mostantól nem kell bikinifelsőt viselnie a nőknek a strandokon

Berlinben mostantól nem kell bikinifelsőt viselnie a nőknek a strandokon

A berlini nőknek hamarosan a férfiakhoz hasonlóan nem kell bikinifelsőt viselniük majd a város nyilvános uszodáiban.


Az új fürdőzési szabály, – amelyek lehetővé teszik, hogy mindenki a félmeztelenül úszhasson –, egy nő diszkriminációs panaszát követően születtet meg, akinek nem engedték meg, hogy topless úszhasson egy fővárosi uszodában. Személyazonosságát ugyan nem hozták nyilvánosságra, azonban szenátus ombudsmani hivatalához fordult az egyenlő bánásmódért. Az ítélet pedig kimondta, hogy az uszoda gyakorlata diszkriminatív és a városi uszodába látogató minden személyt megillet a fedetlen felsőtesttel való fürdőzés joga.

Ez is érdekelhet: 5 remek program, amit Berlinben csinálhatsz

A német főváros uszodáit fenntartó egyesületnek nem is kell átírnia a házirendet, az ugyanis csak annyi kikötést tartalmaz, hogy a látogatóknak el kell takarniuk nemi szervüket. Ez az előírás pedig nemtől függetlenül érvényes.

A múltban a berlini medencékben a mellüket felfedő nőket gyakran arra kérték, hogy takarják el magukat, vagy hagyják el a medencét, és néha megtiltották nekik, hogy visszatérjenek.

Fontos, hogy a rendeletet következetesen alkalmazzák, és ne kerüljön sor többé kitiltásra vagy házi kitiltásra

– olvasható a közleményben.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk