berlin

5 remek program, amit Berlinben csinálhatsz

Berlin a csillogás és a zordság lenyűgöző kombinációját ötvözi, amely mindenkit elvarázsol. Akár a flancos, akár a punk életérzésre vágysz, a német fővárosban mindent megtalálsz.

​Múzeum-sziget

Berlin „Louvre-ja a Spree partján". Az öt kincses házból álló impozáns sziget a város lenyűgöző tájképének vitathatatlan fénypontja. Az 1999-ben az Unesco világörökség részévé nyilvánított Museumsinsel a kőkortól a 19. századig mutatja be a művészet- és kultúrtörténetet.

A Pergamonmuseumban és az Altes Museumban régiségekben gyönyörködhetsz, az Alte Nationalgalerie-ben a 19. századi művészetben, a Bode-Museumban pedig közelről fedezheted fel a középkori és reneszánsz szobrokat. A Neues Museum híres arról, hogy itt található Nofertiti gyönyörű, ám vitatott mellszobra, amelynek hazaszállításáért már majdnem egy évszázada könyörög Egyiptom.

Szórakozóhelyek

Berlin legendás éjszakai élete az 1920-as években gyökerezik, amikor Marlene DietrichtőlChristopher Isherwoodig mindenki úgy bulizott, mintha nem lenne holnap. A fal leomlása óta a berlini klubkultúra újra a zene szerelmeseinek térképére tette a várost.

A legmenőbb klubok olyan helyeken találhatók, mint különféle erőművek, elhagyott lakóházak és más átalakított helyszínek, különösen Kreuzbergben és Neuköllnben, valamint Friedrichshainben. Elektronikus zene dominál az olyan kultikus klubokban, mint a ://about blank, a Kater Blau és a Griessmühle, míg a Prince Charles a hip-hop Mekkájaként szerzett magának hírnevet.

Schloss Charlottenburg

A barokk palota, a Schloss Charlottenburg a porosz királyi család egykori pompáját idézi. Nyáron pedig különösen kivételes lehet a látogatás. A jó időben tehetünk egy sétát, napozhatunk vagy akár egy piknikezést is be lehet iktatni a kastély gyönyörű parkjában.

​Reichstag

Felgyújtották, lebombázták, újjáépítették, a berlini fallal megerősítették, szövetbe burkolták, és végül a német parlament modern otthona lett: a Reichstag, Berlin egyik legikonikusabb épülete. A Paul Wallot által 1894-ben tervezett Bundestag ( Németországi Szövetségi Köztársaság parlamentjének alsóháza) 1999 óta itt tárgyalja a német parlament, a Bundestag, a politikáját. Óriási élmény megtekinteni élőben, de érdemes előre foglalni a jegyeket!

A kihagyhatatlan: ​Berlini fal

Kevés történelmi eseménynek van olyan ereje, amely az egész világot megmozgatja. Bár konkrétan a falból már nem sok maradt, öröksége a képzeletben és olyan helyeken él tovább, mint a Checkpoint Charlie, a Gedenkstätte Berliner Mauer (Berlini Fal Emlékmű) és a színes falfestményekkel díszített East Side Gallery.

A figyelmetekbe ajánljuk