Jó hír ez a berlini kluboknak, amik az ítéletnek köszönhetően előnyökhöz is jutnak.Elsőre mulatságosnak ható, de valójában fontos ítélet született nemrég Münchenben. Arról határozott ugyanis a német bíróság, hogy a techno igenis zene. Pontosabban a techno DJ-k ugyanúgy zenészeknek számítanak, és azok a helyek, akik felléptetik őket élő zenét biztosítanak. A kérdés ugyanis az volt, hogy részesülhetnek-e koronavírus-járvány utáni adókedvezményekben az újranyitáshoz technoklubok, mivel a kedvezmény kizárólag élő koncerteket biztosító létesítményekre vonatkozik.

Mint a bíróság kimondta, a technobulikban nem csak lejátszanak dalokat, hanem elő is adnak új zenéket:

Előadják a saját új zenéjüket is, bővebb értelemben vett hangszerek segítségével, hogy új hangszekvenciákat hozzanak létre, amiknek saját karakterük van.

Vagyis az elektronikuszene-producerek pont úgy zenésznek számítanak Németországban, mint mondjuk a rockbandák.

Ennek értelmében pedig a technokluboknak az újranyitásnál mindössze 7%-os adót kell fizetni a jegybevételeik után a 19% helyett. Utóbbit azoknak a létesítmények kell, amik csak zenét játszanak, de nem szolgálnak koncertekkel – írja a Dazed.

Friss

Getty Images

Hősi katona maradványaira bukkantak, aki Vezúv kitörésekor sietett a katasztrófa helyszínére

Olasz régészek egy 2000 éve, a Vezúv kitörésekor elhunyt katona maradványait azonosították, akiről úgy gondolják, hogy részt vett az idősebb Plinius által vezetett mentésben.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk