white tower in the middle of city

Berlin lett a legolcsóbb város egy felmérésen

Manapság egy olyan városban élni, amely nem drága, teljes luxusnak tűnik. Az emberek szinte mindenhol a növekvő bérleti díjak és költségek miatt panaszkodnak. Kivéve néhány kiválasztott helyen. De hol vannak ezek?


Amikor az idei Time Out Index részeként megkérdeztek 20 000 városlakót - az éjszakai élettől és a múzeumoktól a zöldövezetekig terjedő témákban -, azt is megkérdezték tőlük, hogy drágának neveznék-e a városukat. Az idei Index szerint a világ legolcsóbb városa ezen válaszok alapján Berlin lett.

Az 53 városban megkérdezettek közül a berliniek mondták a legkevésbé drágának a városukat. A berlini válaszadók 90 százaléka nem tartotta drágának a városát. Ez sok szempontból érthető is, elvégre az olyan intézkedésekkel, mint a havi 9 eurós vonatbérlet és a szigorú bérletár-szabályozás, Berlin messze nem olyan drága, mint néhány más globális főváros.

Az idei index szerint a második legolcsóbb város Glasgow, a harmadik pedig Athén. Természetesen érdemes figyelembe venni, hogy az Index nem gazdasági adatokon és hasonlókon alapul, kizárólag azok véleményén, akik az indexet készítik. Berlin szinte biztosan nem a világ legolcsóbb városa az árakat és a bérleti díjakat tekintve.

De az ott élők túlnyomó többségének a fejében nem drága. Az Index más részein azonban Berlin nem teljesített ilyen jól. Annak ellenére, hogy a berlinieket dicsérik a sokféle programlehetőség miatt, ők a legkevésbé valószínű, hogy szépnek vagy barátságosnak nevezik városukat, és a legvalószínűbb, hogy bunkónak polgártársaikat.

(Forrás: TimeOut)


A figyelmetekbe ajánljuk