Porto

Ne hagyd, hogy utazásaidat a bankszámládon lévő összeg korlátozza! Tervezz utazást a legolcsóbb városokba, hiszen Európa rengeteg fantasztikus helyet kínál, amelyek kímélik a pénztárcádat.


Krakkó

Unsplash / Lucas Albuquerque

Krakkó Lengyelország második legnagyobb városa, és Európa egyik legolcsóbb desztinációja. Prága középkori bájával vetekszik, de nem vonzza ugyanazt a tömeget. Rengeteg olcsó hostelt találsz itt, ami az egyik legolcsóbb európai úti céllá teszi a várost. Krakkó piacterén, a Plac Nowy-n nem csak az alkudozni lehet, hanem tele van megfizethető, bohém kávézókkal és bárokkal. Sőt, májustól szeptemberig a Krakkói Éjszakák Fesztivál (Krakowskie Noce) minden hónapban ingyenes koncertet rendez, így érdemes ebben az időszakban ellátogatni.

Továbbá Krakkótól Varsó vonattal csak 2,5 óra, a lengyel főváros pedig szintén pénztárcabarát.

Český Krumlov, Csehország

commons.wikimedia.org

Erről a festőien szép cseh városról nem sokan beszélnek, de ha csak egy pillantást vetsz a fotókra, biztosan elgondolkodsz azon, hogy miért nem jártál még ott soha. A várostól Prága és Plzen is alig több mint 3 óra alatt elérhető vonattal , amelyek szintén gyönyörű és nem túl drága városok.

Athén, Görögország

Unsplash / Constantinos Kollias

Athén szó szerint egy szabadtéri múzeum, amely évezredeken átívelő történelemmel büszkélkedhet. Az ókori és a modern Görögország fővárosaként Athén ad otthont a világ legrégebbi templomainak, szobrainak és műemlékeinek. Óriási élményt nyújt!

Porto, Portugália

Unsplash / Matt Roskovec

Porto egy népszerű tengerparti város Portugáliában, Nyugat-Európa talán legolcsóbb országában. Gyakran hasonlítják az ország fővárosához, Lisszabonhoz, bár kevésbé nagyvárosias és távol esik a kitaposott ösvényektől . Porto kétségtelenül Európa egyik legérdekesebb és legélénkebb városa, amelyet érdemes meglátogatni 2021-ben is. Emellett Nyugat-Európa egyik legolcsóbb városa, amely fontos szempont a költségérzékenyebb utazók számára.

Sevilla, Spanyolország

Unsplash / Joan Oger

Nincs hiány spanyol városokból sem ezen a listán! Sevilla kivételes árat kínál azért, amit kapunk. Általában sokkal olcsóbb, mint Barcelona és Madrid, mégis gyönyörű és varázslatos.

A figyelmetekbe ajánljuk