amerikai zászló

Kedvező árak a tengerentúlon? Négy pénztárcabarát amerikai város!

Habár nekünk európaiként nem a legolcsóbb kijutni az Államokba, ha mégis ott járunk van jó néhány város, amelyek sokkal költséghatékonyabbak, mint gondolnánk. Érkezzen a legújabb felmérések alapján a négy legpénztárcabarátabb amerikai város.



Oklahoma City

Unsplash / Gerson Repreza

Oklahoma állam fővárosa lett a legolcsóbb város az Egyesült Államokban a legújabb felmérések szerint. Oklahoma Cityben egy sör mindössze néhány dollárba kerül, egy étkezés körülbelül 11,50 dollárba (3500 forint) kerül, egy éjszaka egy szállodában pedig mindössze 106 dollárba (34 ezer forintba) !

De OKC nem csak olcsó, mindezek mellé fantasztikus dolgokat is kínál az odalátogatóknak. Ha családbarát szórakozásra vágyik az ember, akkor például ellátogathat az Oklahoma City Állatkertbe, amely a 2021-es Best of Travel Awardson a legjobb állatkertnek járó díjat nyerte el. Akár ismerkedhetünk a cowboy-kultúrával is a Stockyards Cityben, ahol a vadnyugat-rajongók westernruhákat vásárolhatnak.

Számos egyedi kerületnek is otthont ad a város. Bricktownban éttermek, bárok és még egy baseball-park is található. A Paseo művészeti negyedben pedig utcai művészeti alkotások, galériák, üzletek és éttermek sorakoznak fel.

Indianapolis

Unsplash / Hunter James

Az ország második legolcsóbb városaként induló Indianapolisban az országhoz mérten nagyon olcsón lehet utazni A-ból B-be. A helyi tömegközlekedési eszközökkel egy útra szóló jegy mindössze 1,75 dollárba (500 forint) kerül, míg egy átlagos 1 mérföldes taxiút ára még ennél is kevesebb, 1,24 dollárba fájna.

Indianapolis jól ismert az Indy 500 versenyről, a világ leglátogatottabb egynapos sporteseményéről. És bár az Indianapolis Motor Speedway Múzeum az Egyesült Államok egyik legjobb autómúzeuma, Indiana fővárosa ennél sokkal többet kínál a turistáknak.

E középnyugati gyöngyszem mindenki számára kínál valamit, többek között művészeti múzeumot, bájos történelmi negyedeket, valamit remek éttermeket. A gyerekeket pedig a helyi Gyermekmúzeummal veszik le a lábukról.

Tucson

Unsplash / Frankie Lopez

A harmadik legköltséghatékonyabb város az arizonai Tucson. Egy korsó sör 4 dollár (1200 forint), míg egy szállodai szoba kibérlése 134 dollárba (42 ezer forintba) kerül egy éjszakára.

Itt az ember kipróbálhatja a mexikói ételeket és más helyi specialitásokat is. A város több mint 250 kutyabarát étteremmel, rengeteg kutyaparkkal és jó néhány kutyabarát bevásárlóközponttal is rendelkezik, Tuscon Amerika egyik kutyabarátabb városa.

Memphis

Unsplash / Joshua J. Cotten

A Beale Street és Graceland között a rock n' roll szülőhelye fantasztikus kiruccanást tesz lehetővé. Bár Elvis Presley kúriájának meglátogatása határozottan nem olcsó, megéri bejárni a rock and roll királyának 13,8 hektáros birtokát.

A kísértetjárta zenegépekkel és a gyilkos Dia De Los Muertos felvonulással és fesztivállal Memphis az egyik legjobb hangulatú város halloween idején az Egyesült Államokban.

A figyelmetekbe ajánljuk