silhouette of mountain near body of water during sunset

Még több napfényre vágysz? Ezek a legolcsóbb úti célok!

Úgy érzed, elbírnál több napfényt, de nem feltétlenül tudsz elkölteni egy vagyont drága utazásra? Egy új kutatás kielemezte, hogy hol süt a legtöbbet a nap egészen pontosan, majd összevetette az árakkal.


A ParkSleepFly új kutatása elemezte, hogy a világ különböző nyaralóhelyein naponta hány órát süt a nap, valamint az egyes célállomásokon való tartózkodás átlagos költségét, hogy kiderüljön, melyek a legolcsóbb országok, ahol a legtöbbet süt a nap.

A legolcsóbb napsütéses úti cél Tirana, Albánia, ahol egy napsütéses órára 5,88 dollár jut, vagyis nagyjából 2 ezer forint. Tirana egyben az egyik legnaposabb nyaralási célpont is, ahová ellátogathatsz: évente átlagosan 3452 órányi napsütés éri, ami körülbelül napi 9,5 órányi napsütésnek felel meg.

A második legolcsóbb napsütéses úti cél a Baliban található Denpasar, ahol egy napsütéses órára 6,78 dollár jut. A város az egyik legjobb napfényes hely, ahol évente átlagosan 3138 órát süt a nap, ami körülbelül 8,6 óra napsütést jelent naponta.

A harmadik legolcsóbb napfényes úti cél a dél-afrikai Johannesburg, ahol egy napsütéses órára 8,02 dollár jut. Az egész évben nagyszerű időjárással rendelkező Johannesburg a világ egyik legkedveltebb napsütéses nyaralóhelye, amely éghajlatával, élővilágával és kultúrájával évente turisták millióit vonzza. Johannesburgban évente körülbelül 3334 órányi napsütéses idő telik el, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan 9,1 napsütéses órára számíthatunk.

(Forrás: TravelDaily)


A figyelmetekbe ajánljuk