city lights and buildings during nighttime

Olcsó repülőjegyet keresel idén? A Kayak, a világ egyik vezető utazási keresőmotorja megosztotta a Travel + Leisure-rel a legolcsóbb helyek listáját, ahová idén utazni lehet.A legpénztárcabarátabb úti célok meghatározásához a Kayak elemezte a 2020. november 20. és 2021. november 19. közötti időszakra vonatkozó, 2022. január 1. és 2022. június 30. közötti utazásra vonatkozó repülőjegy-kereséseket. A Kayak ezután figyelembe vette a legalacsonyabb átlagos repülőjegy-árral rendelkező 100 legtöbbet keresett úti célt, kizárva az olyan kritériumok alapján kiugró értékeket, mint az utazási korlátozások és biztonsági aggályok.

Mexikó

Nem meglepő módon Mexikó szerepel a 2022-ben legolcsóbban utazható helyek listáján. Az ország már régóta megfizethető és könnyen megközelíthető úti célként szerepel sok amerikai számára. Mexikón belül San José del Cabo, Puerto Vallarta és Cancún a legolcsóbban repülhető helyek közül. Tengerparti pihenés helyett inkább egy városi nyaralást keresel? Mexikóváros gazdag azték örökségével és múzeumok bőséges kínálatával egy másik megfizethető lehetőség Mexikóban. Május a legolcsóbb hónap, amikor repülőjegyet foglalhatsz oda.

Chicago

Ki akar télen Chicagóba látogatni? Valószínűlet te, ha meglátod, hogy milyen alacsony árakat lehet megcsípni, és mennyi mindent lehet csinálni ebben a középnyugati téli csodavilágban. Tölts el egy délutánt a Maggie Daley Park korcsolyaszalagján, majd melegedj fel egy szelet mélyhűtött pizzával.

Kolumbia

buildings near mountain

Unsplash/Random Institute

Kolumbia gazdag történelme, vibráló kultúrája és ínycsiklandó ételei miatt kedvelt úti cél. Az árak is kedvezőek ahhoz képest, amit sok amerikai szokott fizetni, mondjuk egy friss arepa és egy csésze kolumbiai kávéért. Február a legolcsóbb hónap, amikor az ország fővárosába, Bogotába érdemes repülni. Az időjárás hűvös, de nem túl hideg ahhoz, hogy sétáljunk az 1955 óta működő, közel 20 ezer növénnyel teli Bogotai Botanikus Kertben.

Nashville

Nem véletlen, hogy a legénybúcsúk és mindenféle összejövetelek tömegesen áramlanak a Music Citybe, nem nehéz ugyanis kisebb költségvetésből is jól szórakozni. A falfestmények megtekintése ingyenes, a forró csirke csak néhány dollárt kóstál, és a Honky Tonk Highway mentén rengeteg élő zenét lehet hallgatni ingyenesen.

New York

New York City nem arról híres, hogy olcsó úti cél, de ha januárban mész, akkor a legjobb árakat kapod. A város sosem alszik, de a hideg téli hónapokban lelassul. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy lecsapj rá, és kihasználd a repülőjegyek és szállodai szobák iránti csökkent keresletet. Ráadásul New Yorkban rengeteg ingyenes program is van.

Kanada

landscape photography of high-rise buildings

Unsplash/ Zia Syed

Montréalban a kihagyhatatlan étel a steamé, ami a város saját verziója a hot dogra. Párolva tálalják egy oldalt töltött zsemlében, amit szintén párolnak. Tökéletes étel a fagyos februárban, amikor a legolcsóbbak a repülőjegyek. Február a legolcsóbb hónap arra is, hogy Torontóba repülj. Ráadásul februárban a történelmi Distillery Districtben kerül megrendezésre a Toronto Light Festival néven ismert teljesen ingyenes éves művészeti fényinstalláció.

Atlanta

Atlanta a nagyvárosi előnyöket kínálja, de sokkal pénztárcabarátabb áron, mint a legtöbb nagyváros. Érdemes befizetni a SkyView óriáskerékre, amelyből kilátás nyílik a Centennial Olympic Parkra és azon túlra is. Az évnek ebben az időszakában rengeteg dolgot lehet csinálni Atlantában, a Georgia Aquarium tengeri állatainak meglátogatásától kezdve a helyi történelem megismeréséig a Polgári és Emberi Jogok Nemzeti Központjában.

Baltimore

Irány Charm City idén, ha alacsonyan akarod tartani a költségeket, de mégis szeretnéd, ha emlékezetes utazási élményben legyen részed. Megnézhetsz olyan helyeket, mint a Rawlings Konzervatórium és Botanikus Kert a Druid Hill Park városi oázisában például.

San José

Costa Rica fővárosa, San José minden bátortalan utazó számára kötelező látnivaló. Számíts viktoriánus kúriákra, az El Pueblo éjszakai életére, sok kultúrára és a környező történelmi kávéültetvényekre. Látogass el a prekolumbián aranymúzeumba, ahol bepillantást nyerhetsz abba, milyen lehetett, ha valaki korlátlan ékszerbüdzsével rendelkezett. Több, mint 1500 aranytárgyat és műtárgyat tekinthetsz meg. A legolcsóbb repülőjegyekért májusban érdemes San Joséba utazni.

Dallas

time lapse photography of city during night time

Unsplash/Gabriel Tovar

Érdemes akkor utazni a városba, amikor éppen nincs fociszezon. Ebben az időszakban kedvezőbb árakra számíthatsz, de még így is részese lehetsz a sporteseményeknek, ha megnézed a Mavericks kosárlabdacsapat, vagy éppen a a Stars jégkorongcsapat hazai mérkőzéseit.

Las Vegas

Egyesek azt állítják, hogy a pénzügyi óvatosságnak nincs helye Vegasban. De egy balekokkal teli városban érdemes használni a fejünket. Las Vegas olyan olcsó vagy drága lehet, amilyennek csak akarod. Nagyon fontos ugyanakkor a tervezést, ha nem akarunk egy vagyont költeni. És lehetőleg ne a nyári időszakot válasszuk az utazáshoz.

Panama

Panama fővárosa lenyűgözően modern közép-amerikai célpont, amelyet egyik oldalról a Csendes-óceán, másik oldalról pedig a Panama-csatorna keretez. A legjobban a Miraflores-zsilipekből látható. Ki ne hagyd ki a történelmi Casco Viejo macskaköves utcáit!

Tampa

city skyline across body of water during night time

Unsplash/Jesse Adair

Florida népszerű úti cél, de Tampát nem árasztják úgy el az embertömegek, mint az állam más nagyvárosait. Ráadásul a nyugati parton való elhelyezkedése gyönyörű naplementéket ígér a Mexikói-öböl felett. Ugyanakkor az olcsó jegyekért érdemes a hídeg évszakokban utazni.

Hamilton

Ha a hideg miatt rózsaszín homokos strandokról álmodsz, akkor szerencséd van, hiszen ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy Bermudára látogass. Repülj Hamiltonba, és sétálj a Front Streeten, hogy megnézd a pasztellszínű épületeket, amelyek e csillogó brit sziget ikonikus jellegzetességei, de maradj a kirakatok bámészkodásánál, ha olcsón akarod megúszni az utazást.

Boston

architectural photography of city

Unsplash/Lance Anderson

Általában a január a legolcsóbb hónap, ha Bostonba akarsz repülni, de nem ezt mondják a legjobb időszaknak a város felfedezésére. Érdemes bejárni a Freedom Trailt, ami 16, az Egyesült Államok történelme szempontjából jelentős helyen visz téged keresztül.

Dominikai Köztársaság

Bár Santo Domingo az ország fővárosa, nem kell, hogy drága látogatás legyen. Nézd meg az 1400-as évek végéig visszanyúló építészetet, és sétálj végig a koloniális zónán, hogy emlékezetes és ingyenes élményben legyen részed. Punta Cana másrészről a turisták egyik legfelkapottabb helyeként ismert, ahol rengeteg üdülőhely található. Az élet néhány nagyszerű kincse, mint például a homokos strandok és a vízeséses túrák azonban Punta Cana-ban is ugyanolyan ingyenesek, mint bárhol máshol.

St. Thomas

Ez a lenyűgöző, színes sziget technikailag amerikai földön fekszik. Látogass el a Magens-öbölbe, mássz fel a 99 lépcsőfokra Charlotte Amalie-ban, és csodáld meg a népszerű tengerjáró hajókikötőt körülvevő víz puszta kékjét. A téli időszakban a legolcsóbbak itt is a repülőjegyek értelemszerűen, mivel a meleg évszakokban a legnagyobb a forgalom.

Denver

Denver az utóbbi években újraéledt, a turisták egyre inkább felfedezték a várost, sőt még a lakossága is alaposan nőtt az elmúlt években. Az oka, hogy minden megvan benne, amit kívánhatunk a nagyvárosi kényelemtől a hegyek könnyű megközelíthetőségéig, a rántottburgonyával felturbózott drag brunch-tól a Red Rocks Amphitheatre jógáig.


A figyelmetekbe ajánljuk